Menu
RSS

СЦЕНАРИО ЗА СРБИЈУ СЕ ПИШЕ

VokeruВЛАДИМИР ЂУКАНОВИЋ

Остаје нам да се боримо. Знањем, памећу, мудрошћу, па и, недајбоже, оружано ако дотера цара до дувара


Не каже се без разлога: једном обавештајац, увек обавештајац. Вилијам Вокер је нејбоља потврда те реченице. Поново је активиран да припреми сценарио, надам се не онакав какав је припремио у Рачку после кога су Србију засули бомбама. Али биће то свакако нешто мучно по Србе јер је Вокер у старту најавио да ће даље да комада Балкан за рачун Шиптара.

Да се разумемо, није Вокер некаква кључна фигура за нашу муку. Он је био и остао обавештајац, који је поново ангажован да припреми сценарио како да се испровоцира Србија. Главни режисери у лику Мадлен Олбрајт, Веслија Кларка, породице Клинтон и осталих њима блиских зликоваца разрађују остатак сценарија. Финансијски подмазани албанским крвавим и мафијашким новцем, затим пословно изузетно заинтересовани јер су и агресију против Србије водили како би нам на Косову и Метохији отели ресурсе и у лажној и криминалној држави коју су створили отварали фирме преко којих врше бесомучну пљачку и експлатацију нашег природног богатства, нема никакве дилеме да ће се из петних жила потрудити да нам до краја загорчају живот.

ШТА СРБИЈИ ПРЕОСТАЈЕ?
Академик Чедомир Попов је једном приликом поставио чувено питање: колико Србија мора да буде мала како не би била велика? Без обзира на историјску чињеницу да никада ниједно српско руководство није имало као свој политички програм идеју о Великој Србији, готово да није било оптужнице у Хашком трибуналу да се та идеја српским руководиоцима није спочитавала као политички програм у коме су они наводно активно учествовали. Ни криви, ни дужни, сатанизовани смо као народ који је тобоже желео да шири своју територију и да се, замислите, због тога распала СФРЈ.

Ваљда су нам западне земље зато и отеле све што је могло да се отме, па чак и Косово и Метохију као део авнојевске Србије, за који су се сами залагли почетком 90-тих да буду наше границе када су черечили Југославију. Међутим, данас, када програм проширења територије од стране Шиптара на рачун других држава и народа као факат постоји, то изгледа ником не смета. Напротив, тако нешто се подстиче и поздравља, па се чак и ангажују лобисти попут Вокера да својим изјавама за почетак испипају пулс како ће друге државе, посебно Србија, реаговати.

olbrajtklarkШиптарима је све дозвољено. Њихови руководиоци без последица могу да дају ратнохушкачке изјаве, да најављују нове сукобе, да причају како ће се ширити до Ниша, да у Македонији стављају своје заставе уместо македонских, да изјављују како је Македонија њихова трећа држава, да величају најгоре ратне злочинце и да славе клање Срба, да пале цркве, уништавају и отимају српску културну баштину и да за све набројано што чине добију подршку и једно велико браво.

Шта Србији преостаје? Најпре да у нашим главама рашчистимо да ратна опција није немогућа. Сама помисао је страшна, али то је нешто што реално може да се догоди. Затим, морамо ствари да поставимо реално. То значи да се не надамо ничему од наставка преговора у Бриселу, али да их свакако водимо и да никако не дамо повод да нас окриве за њихову пропаст. С обзиром да Шиптари ангажују Мадлен Олбрајт и остале јастребове да им буду саветници у преговорима, нема дилеме да ће се они у том послу поставити као и у Рамбујеу. То значи да ће наше преговоараче гађати тамо где су најосетљивији кроз систем постављања довољно високих лествица које ниједно нормално руководство неке суверене земље, па чак ни банана-државе, не би могло да прихвати.

НОВИ РАМБУЈЕ
Да би тај притисак био што делотворнији, мораће да додатно активирају унутрашње проблеме у самој Србији, односно да креирају политичке кризе, а за то свакако имају домаће политичке актере што у опозицији, а, богами, и у власти. Оног момента када Вучић напусти кормило владе и пређе на место председника, тада креће циркус и већ сада видим да ће многи, по задатку из одређених амбасада, кренути да намештају оне министре који нису на линији прозападних структура. Посебно ће на удару бити нови председник владе коме Вучић повери мандат, ако то не буде личност која одговара сорошевском естаблишменту. Поново ће се измислити неки догађај попут Савамале, јер је неопходан разлог за нове протесте, што је такође вид притиска.

Суштина је Вучића притискати на унутрашњем плану, како би на спољњем био што слабији и уцењенији. Како ће се све ово што сам написао одвијати и којим интензитетом, то је оно што прави режсери тренутно разматрају. Финале би требало да буде ратни сукоб у коме би се нама везале руке, а Шиптарима дала сва логистика.

rambujeОстаје нам да се боримо. Знањем, памећу, мудрошћу, па и, недајбоже, оружано ако дотера цара до дувара. Зато морамо да јачамо дипломатију, војску, полицију и службе. Не би било лоше да се активирају и они који су пензионисани а који су у свом радном веку у овим сегментима оставили велики траг као професоналци. Стручност нам никад није била потребнија него данас.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.