Menu
RSS

ИГРА СЕНКИ 2.0 ИЛИ СЕГЕДИН, А У СКОПЉУ

zaevvladaВЛАДИМИР ЂУКАНОВИЋ

Задатак Зорана Заева је да Србију повоцира на одређену реакцију која би утицала да будемо проглашени за реметилачки фактор на Балкану

Књига Тима Маршала Игра сенки до детаља је описала на који начин се српска опозиција припремала за рушење Слободана Милошевића 2000. године. О томе су нешто касније сведочили и сами опозициони лидери, али суштина је у томе да се у мађарском граду Сегедину налазио центар за обуку тадашњег покрета Отпор, чије су активисте едуковали и ненасилном отпору обучавали пензионисани амерички официри. У Сегедину су се исплаћивале паре у кешу за опозиционо деловање и за рад тзв. независних медија, те, коначно, из Сегедина су се осмишљаване све акције против Милошевићеве власти, која је свакако била при свом крају.

Данас је уместо Сегедина центар премештен у Скопље. Сценарио је готово идентичан, додуше напретком технологије свакако je постао савременији, а циљ му је подривање Републике Србије и урушавање легалне и легитимно изабране власти. Ту круцијалну тврдњу да је Скопље постало оно што је некада био Сегедин изрекао је у као гост у мојој ауторској емисији Иван Стоилковић, председник Демократске партије Срба у Македонији, и она је апсолутно истинита.

СРПСКИ БИЗНИС И АМЕРИЧКА ГЕОПОЛИТИКА
Кренимо редом. Током „Шарене револуције“, која се у Скопљу одвијала како би се срушили Никола Груевски и ВМРО на основу фабриковане афере „Прислушкивање“, провукла се теза да су се у Скопљу појавили активисти организације Канвас, ваљда дежурне организације за урушавање свих режима на које се Американци усмере. Методи демонстраната били су идентични методима које је оснивач Отпора Срђа Поповић примењивао од Београда до Тбилисија, Кијева и тако редом. Груевски је на једвите јаде смењен најгорим изборним инжењерингом, без обзира што је на изборима однео победу.

Сада се показује прави циљ његовог рушења. Циљ је Србија, а да би се циљ остварио, било је потребно направити адекаватан логистички центар за активности уперене против српске власти. Скопље је идеална локација за ту делатност. Велико присуство албанског фактора, крајње сервилна и послушна власт, близина Србији, транзитни пут ка Грчкој... Боље није могло.

skopljeprotest07Тамошња склепана влада Зорана Заева је под апсолутном контролом америчког амбасадора, а и састављена је према наредби Брајана Хојт Јиа, америчког дипломате задуженог за Балкан. По додељеном задатку, Заев спроводи све оне науме из зацртане Тиранске платформе – Албанцима препушта тоталну доминацију у власти, уводи насилно двојезичност и иде ка федерализацији земље. Са друге стране, испуњава задатке које се пред њега стављају за улазак у НАТО – Бугарима излази у сусрет за све што затраже и пристаје на промену имена.

Међутим, један од кључних задатака који му је поверен – а донекле повезан са Тиранском платформом у делу који говори о наводном геноциду над Албанцима од 1912-1954. године – је тај да што више поквари односе са Србијом, чак и да Србију повоцира на одређену реакцију која би директно утицала да буде проглашена за реметилачки фактор на Балкану. С тим у вези, Заев је из Србије ангажовао бројне тзв. бизнисмене за које се зна да имају одређени утицај и моћ да раде на урушавању српске власти. Именовао их је за саветнике и доделио им држављанства. Ради се о људима који су схватили да у Србији под Вучићем није више могуће пословање путем комбинације, па су од некадашњих Вучићевих савезника постали крвни непријатељи јер нису остварили свој наум – пљачку државе и њених предузећа позивајући се на познанство са Вучићем.

ЕЛИМИНАЦИЈА РУСКОГ УТИЦАЈА
Њихов задатак је организовање озбиљне мреже, што медијске, што политичке, која би деловала против власти у Београду. База им је у Скопљу, одакле црпу финансије, праве пословне варијанте, организују обуке активиста који би требало да покрену протесте у Београду, где је планирана финална реализација активности. У причу је укључен и албански фактор, који такође даје немерљиву логистику за обуку активиста по Приштини.

Падом Вучића Американци добијају трасиран пут за потпуно преузимање Србије и тоталну елиминацију тзв. руског утицаја на Балкану, Албанци више немају противника и пут ка зацртаним границама Велике Албаније може да крене са реализацијом, а тзв. српски бизнисмени поновну могућност да опустоше као ратни плен српска предузећа и преузму монополе, баш како је то било до 2012. године.

brajanhojtjiivanovПрви пут кад сам пре три године писао и говорио да су збивања у Скопљу показна вежба за Београд, многи су то оспоравали. Како су се догађаји одвијали и како се тренутно одвијају, испаде да сам у праву. Ни ово што сад пишем не пишем на основу сопствене пројекције, већ на основу бројних извора које имам у Македонији. Немам намеру никог да уверавам да ли је ово што пишем истина или није, једино чега се прибојавам је да за одређено време у будућности они који ми раније нису веровали не дођу до мене и кажу ми да сам био у праву. Али тада ће већ бити увелико касно.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.