Menu
RSS

НАПАД НА ПОРОДИЦУ

vuciciВЛАДИМИР ЂУКАНОВИЋ

Без обзира што је Чакањи демантовао лажи Таблода, које је по друштвеним мрежама ширио Пајтић, то мрзитељи нису уважили

Готово сви режими који нису били по вољи САД урушавани су тако што је CIA до детаља проучавала све мане и врлине, навике, понашање, пријатеље и чланове породице лидера режима на кога би се устремили. О томе је доста писано, неки од бивших обавештајаца CIA су по завршетку свог рада писали мемоаре или су сведочили у разним документарним серијалима.

Неки од тих лидера су се и сами намештали својим деловањем, јер, истини за вољу, били су окрутни диктатори, али било је и туце оних који нису желели да служе америчким интересима јер су били дубоко супротстављени интересима земаља које су предводили, па је то био разлог њиховог најчешће насилног свргавања са власти. Код ових других поента деловања CIA била је у тактици како да се смуче сопственом народу, а најбољи начин је континуирано ружење чланова породице фиксиране мете. У свим случајевима до сада ово је била неизоставна ставка. Уколико је неко од чланова породице дотичног лидера заиста био бахат, задатак је био лакши. Тамо где то није случај било је потребно измишљати догађаје који ће бити толико уверљиви да било какви деманти ту не буду од помоћи.

НАРКОМАН И НАРКОДИЛЕР
Нешто слично данас видимо у Србији. Дубоко свесни да против Александра Вучића немају ништа, јер није ништа украо нити се лично богатио, једино што је преостало против њега је да се измишљају догађаји везани за његове најближе. Отуда, његов брат и син најчешће су мете. Проценивши да је Андреј Вучић неко ко је данас у најбољим годинама да нешто створи, а да му је син Данило у годинама када младост не мирује, они који проучавају и креирају нападе веома перфидно лансирају измишљотине како би јавности приказали да се ради о крајње бахатим људима. Тако је Андреј Вучић у медијима описиван као „наркодилер који превози танкере кокаина из Колумбије“, „власник пола Срема и могих објеката на Фрушкој гори“, „власник најелитнијих ресторана од Хоргоша до Драгаша“, „фалсификатор пасоша за припаднике Ал Каиде“, „главни рекеташ у Србији“. Син Данило је, насупрот стрицу који „продаје дрогу“, „тежак уживалац кокаина“, „бахати младић који се туче по сплавовима“, „наследник монарха који се опија и малтретира обезбеђење“.

Све то се могло прочитати у нашим врлим медијима, а напади нису јењавали чак ни кад је, наочиглед комплетне јавности, жандармерија у невиђеној „Вучићевој диктатури“ пребила на мртво име рођеног брата тог истог „диктатора“. Да ли знате такав за такав пример у некој од диктатура? Наравно да не, али није ни битно. Битно је да се што више лажи пласира.

danilovucicЗашто се ово ради? Одговор је врло прост. Тактика измишљања догађаја кроз које ружите чланове породице политичког лидера на ког сте се усмерили доводи до тога да народ почне да верује да тај лидер и није тако сјајан када му се чланови породице тако бахато понашају. Самим тим, урушава се слика о њему као правичном политичком лидеру и прелази се на фазу негодовања према њему, а касније и отворене нетрпељивости у којој за сваки ваш лични неуспех имате ту могућност да окривите „диктатора“ који вам не дозвољава да боље живите, јер је бољи живот резервисан само за бахате чланове његове породице.

ИЗМИШЉОТИНЕ УВЕК ИМАЈУ ТРЖИШТЕ
Колико год пута да неко аргументовано демантује лажи које се износе, увек ће бити одређени проценат људи који ће на почетку само сумњати, а потом, када сто пута прочита разне лажи и измишљотине, у повероваће као да су гранитна истина. Отуда је председнику Вучићу, а посебно службама које га штите, приоритет у томе да заштити чланове своје породице од најпримитивнијег блаћења којима су изложени и којима ће тек бити изложени.

Последњи случај са извесним Лајошом Чакањијем је најбољи доказ за ову тврдњу. Без обзира што је Чакањи демантовао лажи магазина Таблод, које је по друштвеним мрежама ширио Бојан Пајтић, те демантије дежурни мрзитељи Александра Вучића на друштвеним мрежама нису желели да уваже. Напротив, наставили су бестидну кампању против његовог брата са све ставом да ће због тога Вучић ускоро окончати свој живот, што је Бојан Пајтић такође „лајковао“ на твитеру.

pajticcanaktadicС обзиром да познајем низ година породицу Вучић, дужан сам да напишем и да јавности саопштим да је све што је до сада написано о Андреју и Данилу ноторна неистина и да су они који су измишљали све набројане гадости монструми који образа немају. Када су тако спремни Александрову породицу да черече, можете само да помислите на шта су све спремни како би се домогли власти. Њима само поручујем стих Владике Рада из Горског вијенца: „Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека“.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.