Menu
RSS

ЗАВЕРА ЗА ОПОЗИВ ТРАМПА

trampimpicment01ПАТРИК БЈУКЕНЕН

Пуч против уставно изабраног председника сврстао би САД у друштво трећеразредних земаља


Притиснут питањима Мегин Кели о својим везама са председником Трампом, Владимир Путин је изнервиран одговорио: „Ми уопште немамо никакву везу… Ја се са њим никада нисам срео... Да ли сте ви сви тамо изгубили разум?“

Да, Владимире, jесмо.

Замислите само ово питање које опседа овај град (Вашингтон; прим НС) још од Трамповог тријумфа и подгрева питање његовог опозива. Да ли је Трамп сарађивао са Русима у провали и преузимању електронске поште Националног комитета Демократа (DNC), која је затим предата Викиликсу и чиме је откривена државна тајна да је председавајућа DNC Деби Васерман Шулц саплитала несрећног Бернија Сандерса?

Ако не лично Трамп, да ли су његови помоћници сарађивали са КГБ? Сада, имајући у виду да NSA и CIA, како изгледа, пресрећу све што Руси кажу Американцима, зашто наш фамозни FBI, који истражује већ годину дана, није у стању да нам каже дефинитивно да или не?

Пужев темпо истраге коју води FBI објашњава Трампову фрустрацију. Чиме се објашњава ова млитавост FBI? Да је Едгар Хувер радио овим темпом, Џон Дилинџер би умро у дубокој старости.

Свакодневно слушамо на кабловској ТВ о скандалу „Трамп – Русија“ – међутим, нико није оптужен за сарадњу са Русима, а сваки службеник обавештајних служби, бивши или садашњи, који је говорио понављао је речи бившег вршиоца дужности директора CIA Мајка Морела: „О сарадњи протагониста Трампове кампање са Русима, има дима, али нема ватре – уопште. (…) Нема ни ватрице, ни мале свеће, нема ни варнице“.

Где су ти злочинци? Где је злочин?

Што се тиче састанака генерала Мајка Флина, Џареда Кушнера и сенатора Сешонса са руским амбасадором Сергејем Кисљаком, чини се да је Трамп тражио „незваничан канал“ према Путину да би испунио своје обећање да успостави боље односе са Русијом.

Ово има смисла, када се има у виду подивљала русофобија која овде влада и – иако изгледа дилетантски да је Флин хтео да користи руске канале за комуникацију – шта има инкриминишуће у томе?

Путин није Стаљин. Совјетске дивизије се не налазе на Елби. Хладни рат је завршен. Многи председници су користили незваничне канале. Вудро Вилсон је слао пуковника Едварда Хауса да разговара са Кајзером и са Британцима. Рузвелт је слао поруке Черчилу преко Харија Хопкинса.

Што се тиче Трамповог захтева директору Џемсу Комију да не буде сувише оштар према Флину, са људске стране је разумљиво. Флин је био одан сарадник и пријатељ, и Трамп мора да се већ довољно лоше осећао због саме чињенице да га је отпустио.

Па шта се овде уствари дешава?

На страну сви вештачки шокови око тога шта су Кушнер или Сешонс рекли Кисљаку, мржња овог града према председнику Трампу и избезумљена жеља да га осрамоћеног обори са власти долази из периода пре његовог преузимања места председника.

Јер Трамп није 2016. учествовао само као кандидат републиканаца. Он је своју кандидатуру представио као одбацивање, одрицање од пропалих политичких и медијских елита обе стране. Американци 2016. нису гласали само за промену лидера већ за револуцију која ће свргнути владајући режим.

Према томе, овај град се није повратио након Трампове победе, а председник им својим твитовима свакодневно трља нос због пораза.

Тражећи образложење за своје одбацивање, овај град се дохватио старе мантре. Ми нисмо изгубили! Избори су покрадени великом завером, „непријатељским актом“, нападом на „нашу демократију“, криминалном сарадњом Кремља и Трампових.

trampovalnasobaДакле, Трамп је нелегитиман председник и дужност је честитих грађана из обе партије да раде на свргавању узурпатора.

Град је имао сличне аргументе 1968, када је победио Ричард Никсон, јер је речено да је у последњим сатима пред изборе организовао да председник Јужног Вијетнама одбаци нови мировни план Линдона Џонсона, који би донео мир југоисточној Азији.

Тада је, као и данас, изнедрена и реч – издаја.

Покушаји прекрајања избора у којима су елите одбачене нису необични у америчкој историји. И Никсон и Реган, након убедљиве победе у 49 држава, суочили су се са покушајима да се изборни резултати прекроје.

Са Никсоном и Вотергејтом елите су биле успешне. Са Реганом и Контра-Иран афером, замало им је пошло за руком да униште великог председника који је приводио крају Хладни рат и победу Запада, без капи проливене крви.

Након убиства Линколна, председник Ендрју Џонсон је покушао да спречи радикалне републиканце да заведу немилосрдну Реконструкцију пораженом и опустошеном Југу.

Радикали су усвојили Закон о председнику којим су Џонсону одузета овлашћења да отпусти било ког члана кабинета без сагласности Сената. Џонсон се супротставио и отпустио њиховог заступника – министра одбране Едвина Стентона.

Џонсон „из Тенесија“ је опозван и за само један глас је избегао да буде осуђен. Џон Кенеди је у својој књизи из 1956. сенатора који је гласао да спаси Џонсона назвао „Профил храбрости“.

trampimpicment02Ако основ за свргавање Трампа буде оно што је Путин правилно дефинисао као „бесмислица“, овај град ће извршити ненасилан пуч против уставно изабраног председника. Овакав развој догађаја сврстао би нас у друштво трећеразредних земаља, где су оваква средства уобичајен начин да корумпиране елите задрже власт у својим рукама.

Превео AERIAL6

Patrick J. Buchanan - Official Website / Стање ствари

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.