Menu
RSS

„НЕСЛОЖНА КУЋА НЕ МОЖЕ ОПСТАТИ“ (СМИСАО ШАРЛОТСВИЛА [3])

trampsarlotsvilПОЛ КРЕЈГ РОБЕРТС

Да ли тако подељен народ као амерички заиста жели да буде у сукобу са Русијом, Кином и Ираном?

Либерално-прогресивна левица (liberal/progressive/left) ужива у фестивалу осуда. Никад нисам доживео било шта слично. То су људи који су се 16 година чешали по глави док је Вашингтон делимично или у потпуности уништавао седам земаља. Незадовољан тим нивоом ратнохушкачке политике и злочина против човечности, Вашингтон је режирао конфликтну ситуацију са Русијом. Американци су изабрали председника који је рекао да ће угасити тај опасни сукоб, а либерално-прогресивна левица усмерила се на њега. Са друге стране, пошто је једна особа преминула по окончању озлоглашеног протеста у Шарлотсвилу, против председника је покренута бескрајна и апсурдна бујица беса.

„Преститутке“ из Њујорк тајмса јуче су Трампа окривиле за кризу, проглашавајући га „све изолованијим у расној кризи коју је сам изазвао“. Трамп је, према њима, очигледно крив за кризу јер је окривио обе групе за насиље.

Али зар се није управо то догодило? Зар није било насиља на обе стране? То је био утисак који сам стекао гледајући вести. Нисам изненађен што је и Трамп све доживео на исти начин. Заправо, многи читаоци послали су мејлове у којима су написали да су и они стекли исти утисак о обостраном насиљу. Дакле, Трамп је на удару јер је рекао истину.

Претпоставимо да су утисци Трампа и многих других погрешни. Тако би Трамп био крив јер је дошао до погрешног закључка. Међутим, њега оптужују да је подстицао и подржавао нацистичко насиље. Како је могуће од грешке направити злу намеру? Погрешан утисак извучен из новинског извештавања није исто што и „одбрана белих националистичких демонстраната“. Процена Њујорк тајмса не може измислити непостојеће постојање намере. Естаблишмент покушава да гурне Трампа у руке белих супрематиста; они га желе у тој позицији.

Очигледно је да нема подлоге за овакву оптужбу. То је лаж; фабрикација која се користи да се делегитимишу председник Трамп и они који су га изабрали.

БЕЖАЊЕ СА ТРАМПОВОГ БРОДА
Право питање је ко је у позадини те акције? Таква оркестрација наводи људе да се дистанцирају од Трампа, и може се користити као оправдање за даље планове о завери да се он уклони са власти.

Трампов Стратешки и политички форум, којим председава Стивен А. Шварцман, побегао је баш као што су чланови борда Картеровог центра напустили председника Џимија Картера кад је критиковао Израел због политике апартхејда према Палестинцима. Њујорк тајмс наводи да се повлаче и шефови оружаних снага. Као и цела Републиканска партија.

Лицемерје је невероватно. Шефови оружаних снага, Њујорк тајмс и остатак медија којима управљају „преститутке“, обе политичке партије и либерално-прогресивна левица активно или пасивно 16 година учествују у масовним ратним злочинима против човечности. Милиони мртвих, осакаћених, расељених. И онда једна смрт у Шарлотсвилу доведе до толиког излива незадовољства.

Не верујем у њихову искреност. Не верујем да људи који су безосећајно примили вести о убијању милиона људи од стране њихове владе могу бити толико узнемирени због смрти једне особе. Претпоставимо да је Трамп одговоран за смрт жене. Колико на његовим рукама има крви ако га упоредимо са Билом Клинтоном, Џорџом Бушом и Обамом? Очигледно је да организовано изливање туге има за циљ да се делегитимишу председник и његово бирачко тело. Сада се нама дешава оно што је Обамин режим покренуо у Украјини, наравно, уз помоћ либерално-прогресивне левице, као што пише Џон Вајт у Каунтерпанчу.

sarllotsvil10Баш као што већина демонстраната са Мајдана није имала појма да су искоришћени, исто важи и за већину оних који протестују због лажних оптужи против Трампа. За највећи део либерално-прогресивне левице испољавање мржње према Трампу и белим националистима је рефлексна реакција на политику идентитета којој су изложени.

Свако објективно посматрање ситуације намеће закључак да мржња према Трампу и „јадницима“ који су га изабрали далеко надилази мржњу коју испољавају бели националисти. Либерално-прогресивна левица тврди да одвратни људи као што су бели националисти не би требало да имају могућност да протестују. Заборављају да је протест људско право.

Амерички Врховни суд решио је то питање пре 40 година, кад је 1977. године преиначио одредбу суда у Иланоису, који је забранио протест екстремиста у Скокију, јеврејској четврти града Чикага. Врховни суд је пресудио да право на протест није условљено питањем да ли ће неки људи бити увређени или могућношћу насилних реакција. У супротом би фракција која се дочепа власти могла да сузбија изражавање незадовољства од стране свих других.

ЛЕВИЦА И КАРТА ПОДЕЛА
Деценијама је либерално-прогресивна левица играла на карту подела међу грађанима. Црначке студије, женске студије и студије америчких староседелаца лако могу прерасти у пропаганду генерисања мржње. Као што је рекао човек мира, „не може опстати кућа у којој влада неслога“ (цитат из Новог завета који је у чувеном говору употребио Абрахам Линколн; прим. прев.)

Шарлотсвил и последична фонтана осуда доказује да смо подељени као народ. Да ли тако подељен народ заиста жели да буде у сукобу са Русијом, Кином и Ираном? Ако су САД институционализовале белачки супрематизам, као што тврди либерално-прогресивна левица, како су онда Американци истовремено „изузетан и незамењив народ“ који има право да друге народе бомбама враћа у камено доба? Много тога се у овом сценарију очигледно не уклапа.

Читаоци мог вебсајта су људи способни да самостално размишљају. Они разумеју да објашњење нечега није исто што и тражење изговора. Моје анализе су објашњења. Можда и погрешна, али нису апологије. Сматрам неопходним да ово кажем јер моје колумне преносе многи сајтови где део читалаца жели да прочита само нешто што потврђује њихове ставове и увек траже неког за денунцирање. Велики хендикеп САД је то што само ограничен број грађана има способност да независно размишља. Могуће да је такво стање у свакој земљи, али у САД сасвим сигурно јесте.

Америка има још један велики хендикеп – међу њеном интелектуалном елитом, или – можда је боље рећи – полуинтелектуалном, постоји велики број кукавица које се плаше да кажу истину. Наравно, с обзиром на менталитет лова на вештице који је створила политика идентитета, имају разлога да се плаше. Али њихов кукавичлук оставља терет тражења и брањења истине малом броју људи.

sarlotvil03P. S.
Гувернер Вирџиније Макаолиф је изнео лажне тврдње да су бели националисти и супрематисти имали више оружја од полиције у Вирџинији, што су широм света прошириле „преститутке“ и њихови медији. Reason.com преноси да је полиција демантовала моронског гувернера тврдњом да такво оружје није пронађено.


Превео АЛЕКСАНДАР ВУЈОВИЋ

 

Блог П. К. Робертса

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.