Menu
RSS

НОВА ЗАВЕРА ЗА РУШЕЊЕ ТРАМПА

trampdeepstate01ПАТРИК БЈУКЕНЕН

Ако желите да знате зашто је Американцима политика одвратна и због чега мрзе „мочвару“, пратите ову причу до њеног неизбежног краја

Након више од годину дана од почетка истраге FBI о везама Трампове кампање са Владимиром Путином, специјални тужилац Роберт Мјулер изнео је своју прву значајну оптужницу. Менаџер Трампове кампање Пол Манафорт оштужен је за низ кривичних дела у претходним годинама иако ни једно није директно везано за председника Доналда Трампа или 2016. годину.

Захваљујући везама са CNN, одакле су оптужбе стигле, Мјулерова канцеларија током викенда „украла“ је насловне стране. То је експлозивне вести ставило на посебну линију фронта, јер су тачке почеле да се повезују у слику о рушењу Трампа, које је почело још пре две године.

Као у Убиству у Оријент експресу, чини се да готово свако у возу има руке умешане у заверу. Читав наратив почиње у октобру 2015. године. То је време када је вашингтонски Free Beacon, неоконски вебсајт, ангажовао групу истраживача познатију као Fusion GPS како би на прљав начин успели да продру у Трампов приватни и професионални живот и елиминишу га из игре.

Тај сајт покренут је као испостава Weekly Standard-a Била Кристола који води његов зет. Његов „Татица Ворбакс“ (фиктивни лик из стрипа Little Orphan Annie; прим. прев.) републикански је олигарх и милијардер који се обогатио на хеџ фондовима – Пол Сингер.

Од октобра 2015. до маја 2016. Fusion GPS ископала је прљав веш за потребе неокона и других Трампових противника. Упркос томе, Трамп је до маја скрајнуо све ривале и постао победник републиканских номинација.

КАКО ЈЕ УНАЈМЉЕН БРИТАНСКИ ШПИЈУН
Тако је Beacon положио гаранције, а Fusion GPS пронашла нове спонзоре који ће помоћи ископавању прљавштина – DNC (Демократски национални комитет; прим. прев) i кампању Хилари Клинтон. Како би свој прљави посао држали под велом тајне, и једни и други су ангажовали страначку адвокатску канцеларију Perkins Coie. Плаћен 12,4 милиона долара од стране DNC и кампање Хилари Клинтон, Перкинс је део својих залиха новца употребио да плати Fusion GPS. Овде ствари почињу да буду интересантне.

У јуну 2016. Fusion GPS ангажовала је британског шпијуна Кристофера Стила (на слици испод), који је водио одељење за Русију у MI-6, да пронађе било какве везе између Трампа и Русије. Он је почео тако што је контактирао своје старе познанике у ФСБ, руској обавештајној служби. Руси су тада кренули да га снабдевају запањујућим прљавим детаљима о Трампу који би могли, ако се потврде, да окончају његову кандидатуру.

Међу оптужбама је и та да је Трамп био у друштву проститутки у хотелу у Москви, да га је Кремљ уцењивао и да је то фактор који може да буде значајан доказ веза Трампове кампање и Русије.

У периоду између јуна и октобра 2016. Стилова информација је прошла кроз Fusion GPS, и то је дошло до кључних америчких новина. Међутим, како оне нису биле у могућности да потврде информацију, одбиле су да је објаве.

Стилов финални производ – досије на 35 страна – био је описан као препун „неоснованих и срамних оптужби“. Како год било, његово истраживање такође је нашло пут до FBI Џејмса Комија, који је очигледно узео у разматрање да Биро настави да плаћа Стила како би наставио свој посао.

kristoferstilПоводом овог „запањујућег“ развоја ситуације, колумниста Бајрон Јорк из Вашингтон егзаминера цитирао је сенатора Чака Граслија:

„Идеја да би FBI и сарадници кампање Хилари Клинтон платили господину Стилу да истражује републиканског кандидата за председника у периоду када се захуктава председничка трка... преиспитује независност FBI од политике, баш као што је Обамина администрација употребљавала спровођење закона и обавештајне службе за политичке исходе“.

Питања почињу да се гомилају. Каква је била веза FBI са британским шпијуном повезаним са руском обавештајном службом? Да ли је FBI користио Стилове информације како би проширио своју истрагу на односе Русије и Трампа? Да ли је FBI проследио оно што је Стил открио Белој кући и Националном комитету за безбедност? Да ли је Обамина администрација користила информације из Стиловог досијеа да оправда демаскирање имена Трампових званичника који су били подвргнути легитимним електронским пресретањима?

ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ПОЛИТИЧКОГ СИСТЕМА
У сведочењу пред сенатским Одбором за обавештајне послове председник кампање Хилари Клинтон Џон Подеста и председник DNC Деби Васерман Шулц тврдили су да они нису знали да је Perkins Coie унајмио Fusion GPS или британског шпијуна како би ископавао податке о Трампу. Ипак, док је Подеста сведочио, адвокат који је у Комитету седео поред њега био је Марк Елијас из адвокатске канцеларије Perkins Coie, која стоји иза Fusion GPS и добија свеже плодове рада Стилових закулисних послова.

Овде се долази у искушење да се цитира Бизмарк: „Ако желите да уживате у политици и кобасицама, боље да не знате како се они праве.“ Тако имамо Beacon неоконе, републиканце који никад неће бити на Трамповој страни, кампању Хилари Клинтон, DNC, британског шпијуна са својим друговима у руској обавештајној служби, а можда и FBI. Сви они раде са тајним токовима новца и сумњивим појединцима на уништавању кандидата кога нису успели да победе на слободним изборима.

mjuler00Ако будућа открића демонстрирају да су слободни избори оно што је пропало, неће само Бела кућа имати велике проблеме. Ако желите да сазнате због чега је Американцима политика одвратна и због чега мрзе „мочвару“ у коју се претворио њихов главни град, пратите ову причу до њеног неизбежног краја. Она ће се одвијати још месецима. Права оптужница требало би да се подигне против америчког политичког система и трагедије коју представља урушавање Старе Републике.

Превео ИВАН РИСТИЋ

 

Patrick J. Buchanan - Official Website

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.