Menu
RSS

ТРАМП ЧИСТИ СЛУЖБЕ

Tramp pobedaТрамп сматра да се апарат Нациналне обавештајне службе превише намножио и да је она сама претерано политизована


Амерички лист Волстрит џурнал објавио је да Доналд Трамп ради на плану „дубоке реформе апарата директора Националне обавештајне службе Џејмса Клепера који координира деловање 16 шпијунских мрежа САД.

Лист – позивајући се на сопствене изворе – тврди: „Трамп сматра да се апарат Нациналне обавештајне службе превише намножио и да је она сама претерано политизована“.

Волстрит џурнал посебно наглашава да ће се „тумбање“ тицати и CIA и да новоизабрани председник САД има намеру да смањи персонал у њеној централи у Вирџинији, а да осетно повећа број њених агената који раде по свету.

Претходно је телекомпанија NBC објавила да је бивши сенатор из Индијане Ден Коутс главни претендент на положај који сада држи Клепер.

Коутс је представљао Индијану у Сенату САД 1989-1999. и од 2011. до 2016. године. Он је од 2001. до 2005. био амбасадор САД у Немачкој.

Ноћас се, иначе, огласио и директор CIA Џон Бренан и то – са тврдњом да побољшавање руско-америчких односа има крајње важан значај за стабилност у целом свету.

Притом је нагласио да се залаже превазилажење садашњег периода оштре напетости у односима Русије и САД. И додао да нема разлога да се говори о отпочињању новог хладног рата:

„Трамп сматра да се апарат Нациналне обавештајне службе превише намножио и да је она сама претерано политизована“.

Волстрит џурнал посебно наглашава да ће се „тумбање“ тицати и CIA и да новоизабрани председник САД има намеру да смањи персонал у њеној централи у Вирџинији, а да осетно повећа број њених агената који раде по свету.

„У сваком случају, надам се да нема разлога. Имајући у виду наредних неколико година, надам се да ће се односи Вашингтона и Москве побољшати јер је за глобалну стабилност крајње важно да односи САД и Русије буду бољи. Зато њихово побољшавање потпуно подржавам“.

Бренан је открио и „одакле ветар дува“. Истакао је да долазак Трампове администрације даје шансу за отопљавање односа две земље.

Чак је подвукао да постојећа напетост не значи да САД и Русија „не могу наћи пут на којем ће заједно деловати“: „Крајње је важно да радимо заједно, да сарађујемо“.


Извор Факти, 05. јануар 2016.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.