Menu
RSS

УСТАШЕ У ХРВАТСКОЈ НА БАДЊЕ ВЕЧЕ ПОРУЧИЛИ СРБИМА "КРЕЋЕМО У НАПАД"

Ustase„Доста је подаништва. Доста је клањања. Доста је да се сваки дан морамо некоме оправдавати јесмо ли усташе или нисмо“, рекао је Јурич и зарадио овације окупљених


Хрватска православна црква, усташка организација из четрдесетих година прошлог века, и Пројекат Велебит, који позива Хрвате на „самоорганизирање јер се Срби наоружавају“, одржавају „литургијски обред“ на загребачком Цвјетном тргу.

Од катедрале Српске православне цркве (СПЦ) у Загребу их дели тек десетак метара. Скуп обезбеђује десетак интервентних полицајаца, а међу присутнима је и бивши министар бранитеља Мијо Црноја.

„То је наш топ, није њихов“, коментарисао је пуцањ гричког топа један од присутних.

Марко Јурич, домаћин усташког славља и представник Пројекта Велебит, затражио је од Хрватске да региструје Хрватску православну цркву, а потом и да им нађу простор где ће се одржавати литургијски обреди. У противном, каже Јурич, редовно ће овакве акције одржавати на отвореним јавним површинама.

„Зашто Хрватска занемарује више од 16.000 Хрвата који су се изјаснили као православци? Можда зашто што они не певају четничке пјесме?“, запитао се Јурич, а потом је критиковао хрватске политичаре што су ћутали док је Владимир Божовић, изасланик Александра Вучића, претио Хрватској на прослави Српског народног вијећа поводом православног Божића.

„Требали су му (Божовићу) рећи: ’Губи се тамо у свој четнички брлог, у Београд, одакле си и дошао‘“, истиче Јурич.

„Доста је подаништва. Доста је клањања. Доста је да се сваки дан морамо некоме оправдавати јесмо ли усташе или нисмо“, рекао је Јурич и зарадио овације окупљених.

„Таквима којима то треба говорити требамо јасно рећи: ’Господо, одјебите!‘“

„Нећемо се више повлачити и задња порука је – крећемо у напад.“


Извор Индекс/Спутњик, 06. јануар 2016.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.