Menu
RSS

СКОТ ИДЕ КУЋИ?

Skot ode kuciЊујорк тајмс објави ода се Трампова наредба односи на такозване „политичке“ амбасадоре који су били именовани на своје дужности захваљујући тесним везама са одлазећим председником Бараком Обамом


Прелазни тим новоизабраног председника САД Доналда Трампа издао је указ да „политички“ амбасадори САД треба да напусте своје функције до инаугурације новог шефа државе 20. јануара, пише „Њујорк тајмс“, позивајући се на америчке дипломате.

Према информацијама америчког листа наређење „без изузетка“ послато је у Стејт департмент 23. децембра. Оно се односи на такозване „политичке“ амбасадоре који су били именовани на своје дужности захваљујући тесним везама са одлазећим председником Бараком Обамом. Као такви су означени амбасадори у Костарики, Чешкој, Новом Зеланду, седишту УН у Женеви…

Како је изјавио представник Трамповог прелазног тима, у томе нема лоше намере. Обамини амбасадори ће напустити своје функције као и хиљаде других политичких чиновника у Белој кући и федералним ресорима.

Представник америчке академије за дипломатију Роналд Њуман са своје стране је изјавио да се могло очекивати да ће на крају Обаминог мандата амбасадори морати да се врате у САД, али се он не сећа да су до сада у пракси амбасадори имали тако мало времена за паковање.

Како пише лист, у САД је увек постојао договор. Један број амбасадора је могао на неколико недеља или месеци да остане на свој позицији како би њихова деца могла да заврше школску годину. Исто тако, супруга новоизабраног председника Меланија Трамп је остала у Њујорку и није прешла у Вашингтон како њихов десетогодишњи син Барон не би морао да мења школу усред школске године.

Да ли се тај указ односи и на америчког амбасадора у Србији Кајла Скота, који је прошле године на тој функцији заменио амбасадора Мајкла Кирбија, остаје да се види у наредном периоду.


Извор Спутњик, 06. јануар 2016.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.