Menu
RSS

СЕРВЕР: ТРАМПОВА АДМИНИСТРАЦИЈА БИ МОГЛА ГУРНУТИ ЦГ У РУСКЕ РУКЕ

Danijel serverАко се не догоди пре 20. јануара, сумњам да ће то бити приоритет нове администрације


Данијел Сервер, експерт за Балкан и професор на америчком универзитету Џон Хопкинс, рекао је да се нада да ће Протокол о приступању Црне Горе НАТО-у бити одобрен у пуном капацитету у Сенату у наредних неколико недеља.

Он истиче да ће ове године Црна Гора бити награђена за храброст и упорност.

„Стиче се утисак да не постоји стварна опозиција, али Сенат има много тога на дневном реду. Надам се да ће комисија брзо пријавити Протокол и да ће он бити одобрен у пуном капацитету у Сенату у наредних неколико недеља. Ако се то не догоди пре 20. јануара, сумњам да ће то бити приоритет нове администрације. Онда ће до кључних сенатора бити да одраде тај потез, што мислим и да желе да ураде, како би послали недвосмислени сигнал потпуне посвећености Алијанси, што је уједно и порука и Доналду Трампу и Владимиру Путину“, казао је Сервер за „Побједу“.

Уколико Трамп, како је рекао, не притисне приступање Црне Горе Алијанси, то неће помоћи Црној Гори или њеним односима са САД.

„То би могло да гурне Црну Гору у руске руке“, казао је Сервер.


Извор РТЦГ/Спутњик, 08. јануар 2016.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.