Menu
RSS

ИЗ ПОДГОРИЧКОГ УРГЕНТНОГ ЦЕНТРА УКЛОЊЕНА СЛИКА КОСОВКЕ ДЕВОЈКЕ

Kosovka devojkaНови директор Ургентног центра Црне Горе и члан Главног одбора ДПС-а Нермин Абдић наредио је уклањање слике Косовске дјевојке из просторија те медицинске установе


Нови директор Ургентног центра Црне Горе и члан Главног одбора ДПС-а Нермин Абдић наредио је уклањање слике Косовске дјевојке из просторија те медицинске установе.

Како сазнаје портал ИН4С, након ове антицивилизацијске наредбе Абдића слика Косовке дјевојке је склоњена са зида у Ургентном центру у Подгорици и стављена у неки ћошак.

Исо Махмутовић је трајно уписао своје име у књигу чојства када је одбио да учествује у рушењу Његошеве капеле на Ловћену, док је његов сународник Нермин Абдић сам себе овим чином ставио на стуб срама.

Колико је Косовка дјевојка, која вида ране јунацима, дубоко утемељена у традицији Црне Горе најбоље потврђује чињеница да је анационална комунистичка власт поставила њену слику у просторије Ургентног центра, да симболизује пружање помоћи онима којима је најпотребнија.

Косовка дјевојка је симбол чистог срца, доброте, племенитости и хуманости и зато уклањање њене слике из Ургентног центра представља дрзак и антицивилизацијски чин којем је тешко наћи поређење. Замислите љекара-директора муслимана како у италијанској или баварској болници уклања слику Мајке Терезе са зида.

Нажалост, у данашњој Црној Гори и то је могуће, чиме се точак историје враћа уназад па у пракси поново имамо иста дешавања као она за вријеме турске окупације и зулума на овим просторима.

Иначе, Абдић је мјесто директора Ургентног центра „заслужио“ нападима на ДФ током предизборне кампање, када је тврдио да црногорско здравство „сигурним кораком иде узлазном путањом“.


Извор Ин4с, 10. јануар 2016.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.