Menu
RSS

ТИЛЕРСОН: МОСКВА ДА БИРА, АМЕРИКА ИЛИ ИРАН, ХЕЗБОЛАХ И АСАД

Tilerson 66Русија може да игра важну улогу у Сирији или може да одржи савез са том групом, за шта верујемо да на дуже стазе неће ићи на руку њеним интересима


Амерички државни секретар Рекс Тилерсон данас је објавио ултиматум Русији којим од Москве тражи да се сврста на страну САД и земаља које о Сирији имају исто мишљење као и САД, или да се приклони Ирану, екстремистичкој групи Хезболах и сиријском председнику Башару ал-Асаду.

Тилерсон је, кренувши на пут за Москву после хитних састанака у Италији са високим дипломатама, рекао да је нејасно да ли Русија можда није узела за озбиљно своју обавезу да Сирију очисти од хемијског оружја, или је пак само „неспособна за то”, преноси АП.

„То, међутим, мртвима није много важно”, истакао је амерички државни секретар.

„Не можемо да дозволимо да се то поново догоди. Желимо да ублажимо патње сиријског народа. Русија може бити део те будућности и да игра важну улогу. Или може да одржи савез са том групом, за шта верујемо да на дуже стазе неће ићи на руку руским интересима”, закључио је Тилерсон.


Извор Политика, 11. април 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.