Menu
RSS

САША ЈАНКОВИЋ ОСНИВА ПОКРЕТ СА НОВОМ СТРАНКОМ ЗОРАНА ЖИВКОВИЋА

Sasa JankovicДемократска странкa неће бити део покрета


Бивши председнички кандидат Саша Јанковић најавио је данас да ће наредних дана формирати покрет у који ће ући и Нова странка Зорана Живковића која је подржала његову кандидатуру.

Јанковић је на конференцији за новинаре нагласио да није спреман да силом брани изборну вољу грађана, коју је Вучић отео, а најавио је да ће у наредном периоду јачати, омасовити и формализовати покрет који је изнедрио његову кандидатуру.

Рекао је и да Демократска странке неће бити део покрета.

Понавља да је А. Вучић силом отео изборе и да њеова чланица РИК-а неће гласати за коначне резултате. Позваће посланике да оживе рад парламента, али не и да га бојкотују. Подржава протесте, али нема ништа са њиховом организацијом, јер су грађани јасно поручили да не желе политичаре да их воде на уличним демонстрацијама.

"Алекандар Вучић ће бити председник Србије у наредном периоду зато што је силом присвојио изборе и суспендовао демократију", изјавио је он, додајући да је Вучић силу демонстрирао над медијима и у институцијама, као и огромним новцем који је уложио у освајање још једне функције.

Дубоко сам уверен, оценио је, да је Вучић лишио грађане Србије права на други круг председничких избора и због тога моји представници у Републичкој изборној комисији неће гласати за проглашење коначних резултата.

Према речима Јанковића, његов изборни штаб поднеће кривичне пријаве против НН лица, односно користиће све доступне правне механизме због изборне крађе и "пегланих" гласачких листића.

Нису они покрали моје, већ гласове грађана Србије, указао је Јанковић.

Јанковић је рекао да подржава протесте грађана на улици, указујући да се окупљају људи различитих уверења, али са истом идејом – "не диктатури".

Они не желе, а ја то поштујем, да им се придружују политичари. Ја сам уз те грађане, рекао сам свој јасан став, поштујем право људи на окупљање, слободу мишљења и изражавања, рекао је Јанковић.

Јанковић је рекао и да нема намеру да се кандидује за градоначелника Београда, указујући на погрешан приступ политичара у Србији "дај шта даш".

Он на конференцији за новинаре није желео да одговара на питања редакција Информер, ТВ Пинк и Студио Б, уз образложење његовог сарадника из медијског тима да би то било бесмислено после бројних лажи које су ти медији износили против њега у кампањи.


Извор Н1, 13. април 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.