Menu
RSS

ДЕМОКРАТЕ У САД ПОКРЕНУЛЕ ИНИЦИЈАТИВУ ЗА ЛАКШУ СМЕНЉИВОСТ ПРЕДСЕДНИКА

Tramp 15a„Када се постављају питања о способности председника за рад, у интересу земље је потребно да се направи ефикасан механизам“


Америчке демократе предложиле су да се „ојача“ процедура уклањања председника са власти због „забринутости понашањем Доналда Трампа“, саопштио је „Хил“.

Сенатор Ерл Блуменауер предложио је да се ревидира 25. амандман Устава САД, којим се регулише превремени престанак овлашћења председника. Демократа жели да бивши председници и потпредседници добију право да утврде „да ли нови шеф државе одговара за тај посао“.

„Тешко је замислити групу која би могла боље да утврди да ли је председник у стању да обавља своју дужност. Када се постављају питања о способности председника за рад, у интересу земље је потребно да се направи ефикасан механизам“, рекао је Блуменауер.

За уношење промена у основни документ САД потребна је сагласност министара и две трећине оба дома Конгреса.

Раније је Блуменауер већ изражавао забринутост због „нестабилног“ понашања Трампа. По његовом мишљењу, забринутост изазивају изјаве шефа државе о обманама бирача на изборима, као и Трампове речи да је током инаугурације било сунчано, а заправо је падала киша.


Извор Спутњик, 19. април 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.