Menu
RSS

ПУТИН ОДЛИКУЈЕ 16 "РУСКИХ СПАРТАНАЦА" ЗБОГ ПОДВИГА У СИРИЈИ

Ruske spec. snage16 руских официра упутило се у Алеп како би пренели координате циљева за напад авијације, међутим у том тренутку уследио је напад око 300 терориста


Руски председник Владимир Путин лично ће уручити одликовања групи официра снага за специјалне операције Министарства одбране Русије који су два дана успешно одолевали нападима терориста у Сирији бранећи своје положаје у Алепу.

Према речима портпарола руског председника Дмитрија Пескова, сви официри који су учествовали у борбама биће одликовани највишим државним наградама, док ће командант бити проглашен херојем Русије.

Наиме, 16 руских официра упутило се у Алеп како би пренели координате циљева за напад авијације, међутим у том тренутку уследио је напад терориста Нусра фронта. Упркос томе што су се руски официри нашли под ватром артиљерије, тенка и минобацача, успешно су одолели нападу 300 бораца.

Наведено је да су приликом борбених дејстава прецизним гађањем уништили тенк противника, два оклопна возила, као и аутомобил-бомбу, а након што су терористи претрпели велике губитке и у људству, одступили су.

Нико од руских официра том приликом није погинуо.


Извор Спутњик, 11. мај 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.