Menu
RSS

МЕРКЕЛОВА "ОДУВАЛА" ШУЛЦА У ЊЕГОВОЈ ПОКРАЈИНИ

Merkel Sulc2ЦДУ је освојио 34,5 одсто гласова грађана, много више него 2012. године када је освојио подршку 26,3 одсто бирача. СПД је освојио 30,5 одсто гласова, мање у односу на 39,1 одсто 2012.


Хришћанско-демократска унија (ЦДУ) победник је покрајинских избора у Северној Рајни-Вестфалији, јављају немачки медији.

Партија немачке канцеларке Ангеле Меркел постигла је велики преокрет на данашњим покрајинским изборима, завршивши испред владајуће Социјалдемократске партије (СПД) Мартина Шулца, показују резултати анкете коју је телевизија АРД спровела на бирачким местима.

У Северној-Рајни Вестфалији ЦДУ је освојио 34,5 одсто гласова грађана, много више него 2012. године када је освојио подршку 26,3 одсто бирача, пренео је Ројтерс.

СПД је освојио 30,5 одсто гласова, мање у односу на 39,1 одсто подршке коју је имао 2012.

Засад се још не зна да ли је Странка слободних демократа (ФДП), партнер кога преферира ЦДУ, успела да освоји пројектованих 12 одсто гласова како би заједно могли да формирају већину.

Оно што се зна јесте да владајућа коалиција СПД—Зелени нема неопходну већину јер су Зелени освојили шест одсто гласова, што је много мање у односу на 11,3, колико су имали 2012.

Националистичка Алтернатива за Немачку (АФД) освојила је 7,5 одсто гласова.

Гласање у најмногољуднијој немачкој покрајини последњи је и највећи тест пред изборе за Бундестаг у септембру, наводи „Дојче веле“.


Извор Спутњик, 14. мај 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.