Menu
RSS

НОВОСТИ: НИКОЛИЋ НА ЧЕЛУ НАЦ. САВЕТА ЗА САРАДЊУ СА РУСИЈОМ И КИНОМ

Toma Putin PalataОчекује се да Влада у наредне две недеље о томе донесе одлуку


Пo истеку мандата 30. маја, одлазећи председник Томислав Николић требало би одмах да пређе на нови посао у Националном савету за сарадњу са Кином и Русијом – сазнају "Новости" из незваничних извора.

Очекује се да Влада у наредне две недеље о томе донесе одлуку, чиме би била решена дилема у ком виду ће одлазећи шеф државе наставити свој радни ангажман када "кључеве" Андрићевог венца преда у руке Александра Вучића.

Николић је и сам крајем прошлог месеца изјавио да се са новоизабраним председником Вучићем договорио да ће наставити да помаже Србији пријатељством које је остварио са председницима многих држава, посебно Русије и Кине.

Могуће је да већ половином јуна Николић отпутује у Москву, на раније договорени сусрет са председником Русије Владимиром Путином, који, како је најављено из Москве, треба и да га одликује признањем Руске федерације.

Крајем марта, Николић је боравио у Кини када се састао са највишим кинеским званичницима - председником Си Ђинпингом, премијером Ли Кећијангом, председником Свекинеског народног конгреса Џанг Деђијангом, као и бројним кинеским привредницима, и том приликом је проглашен за почасног грађанина Пекинга.

Он је тада рекао да је у Кини већ био три пута - једном у званичној посети као председник, а два пута док је био у опозицији, и да се из сваке од тих посета "родило нешто добро у односима између Кине и Србије", тако да данас две државе имају односе који су међу најбољима у свету.


Извор Вечерње новости, 15. мај 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.