Menu
RSS

Н. БАБИЋ: ЧУДАН СЛУЧАЈ СМРТИ СЕТА РИЧА ИЛИ ЦРНА ЛИСТА КЛИНТОНОВИХ

Set Ric57 минута након вијести о контактима између Рича и Викиликса, Вашингтон пост, објављује гротескну причу о предсједнику Трампу који је тајне информације доставио Русима


Прошле године су Хилари Клинтон пратиле мистериозне смрти људи који су имали везе или су могли утјецати на њезин избор за америчку предсједницу.

Број мртвих је растао, а шесторица су посебно важна, јер су били релативно млади људи и умрли су под сумњивим околностима. Иако је бивша државна тајница мислила да ће све заташкати формулом “трагичних смрти под непознатим околностима”, што би се сигурно догодило да је постала предсједница, сада је истрага повезује са смрћу једног од “преминулих”, Сета Цонрада Рича (27).

Сет Конард Рич (27) је био млади активист Демократске странке и умро на путу док је ишао истражитељима FBI-а, којима је хтио дати исказ у вези случаја којим је обухваћена обитељ Клинтон.

Службено је убијен 10. јула 2016. Устријељен је више пута у леђа у блоку недалеко од његове куће, а полиција тврди како је ријеч о “пљачки која је лоше завршила”. Међутим, када је пронађен, Сет Рич је још увијек имао новчаник, сат и мобител. Тада у вези случаја није подузето. Убојство се догодило непосредно након што је Викиликс објавио 20 000 мејлова Националног демократског конгреса (DNC), које доказује да су DNC и Деби Весерман Шулц манипулирали предизборима у корист Хилари Клинтон. DNC је тада приопћио да је пошта била хакирана од стране Русије, док је Викиликс одбио те тврдње и навео како се радило о “унутарњем цурењу података”.

Сет Конрад Рич је кључна особа у овој причи, али подсјетимо и на друге. Шон Лукас (38) је оптужио DNC и предсједницу Деби Весерман Шулц у сједишту у Вашингтону за пријевару на демократској изборној конвенцији. Лукас је у кампањи подржавао Бернија Сандерса и рекао је да може доказати велику пријевару у којој је DNC 50 одсто Сандерсових гласова приписао Хилари Клинтон. Дана 2. коловоза 2016. Лукасова дјевојка га проналази мртвог у његовој купаоници.

Трећа жртва је Виктор Торн (54), који је 1. коловоза 2016. пронађен мртав на врху планине у близини његове куће. Торн је десетљећима писао против Клинтонових, углавном у својим књигама и чланцима за Американ фри прес. Списи откривају многе мрачне тајне обитељи Клинтон, укључујући и операције с дрогом у Арканзасу. Виктор Торн је службено починио самоубојство, иако је био на врхунцу каријере и написао трилогију о обитељи Клинтон која је у то вријеме управо била купљена за пријевод и страну дистрибуцију.

Четврти који је “преминуо” је био Џон Еш (61), бивши предсједник скупштине Уједињених народа и наводно је умро 22. липња 2016. од срчаног удара. Међутим, CNN јавља да је умро од великог притиска утега на грло, који му је у теретани испао за вријеме вјежбе на клупи. Џон Еш је требао свједочити у FBI против Хилари Клинтон и њезине странке. Тражио је почетак суђења за случај подмићивања који укључује кинеског бизнисмена Лап Сенга и скандала из 1996. “Кинагејт”, а хтио је говорити о Сенговим илегалним донацијама у реизбору Била Клинтона за предсједника. Наводно је Еш хтио свједочити и о везама Хилари Клинтон са Сенгом, али је напрасно “преминуо”.

Пети је Џо Монтано (47), који је наводно умро од срчаног удара 25. српња 2016. Био је предсједник Демократског националног конгреса (DNC) прије Деби Весерман Шулц. Умро је такођер након што је Викиликс објавио податке о предизборној пријевари у DNC. Џо Монтано са 47 година никада у животу није имао срчаних проблема.

И на крају је међу преминулима и Mајк Флин (49), који је био уредник рубрике која се бави радом америчке владе за Брајтбарт њуз. Задњи чланак Мајка Флина је објављен на дан његове смрти.

Чланак је био насловљен: “Новац Клинтонових: Бил и Хилари су 2014. створили своју властиту кинеску фондацију”. Текст оптужује Клинтонове за проневјеру новца. Мајк Флин изненада умире 23. липња 2016.

За “озбиљне аналитичаре” су све везе Хилари Клинтон с наведеним смртним случајевима и убојствима “теорије завјере”, обзиром да је било немогуће доказати супротно. Барем у то вријеме.

“ДУБОКА ДРЖАВА”, СЕТ КОНРАД РИЧ И ЛИСТА СМРТИ ХИЛАРИ КЛИНТОН
Иако је у почетку наведено да се ради о лоше завршеној пљачки, каснија истрага убојства Сета Конрада Рича, бившег активиста Националног одбора Демократске странке у Сједињеним Државама, открива да је Сет Викиликсу требао предати 44 000 мејлова демократа и Хилари Клинтон,што је намјеравао дати документаристу Гавину Мекфадјену, истраживачу, ментору Асанжа и водитељу Викиликса у Лондону, који је такођер изненада преминуо у листопаду прошле године, непосредно прије америчких избора. Иако је имао 76 година, Гавин Мекфадјен није патио ни од каквих већих здравствених тегоба.

FBI истражитељи су пронашли 44 053 мејла, који датирају од јануара 2015. до маја 2016. године, а 17 761 „атачмента“ је била преписка врха Демократске странке.

Као што смо рекли, Сет Конрад Рич је убијен 10. српња 2016. Дана 22. српња, 12 дана након његове ликвидације, Викиликс је објавио интерну електроничку пошту којим је разоткрио завјеру DNC-а и како се спријечило да Берни Сандерс постане кандидиат Демократске странке за предсједника. Због тога је предсједница DNC, Деби Весерман Шулц, била присиљена поднијети оставку.

Род Вилер, приватни истражитељ унајмљен од стране обитељи Рич, добио је потврду за резултате своје истраге. Вилер, који се увјерио да су у пријеносном рачуналу Сета Рича докази о његовом контакту с Викиликсом, рекао је: “Мој извор у полицији ме погледао равно у очи и рекао: Род, рекли су нам да оставимо овај случај и не могу дијелити информације с вама.” То је врло необично за истраге убојстава, особито у полицији. Полицијска управа и FBI никада нису били блиски. Они заправо никад не сурађују. Вјерујем да се одговор на питање о његовој смрти налази у рачуналу, а вјерујем да је оно у полицијској постаји или FBI-у. Тако су ми рекли и једни и други. Моја истрага показује да је дошло је до размјене мејлова између Сета Рича и Викиликса. Вјерујем да је одговор на питање тко га је убио у његовом рачуналу, у фолдеру или полиције, или FBI-а. Моја истраживања показују да је нетко у Националном одбору Демократске странке или тиму Клинтон блокира истрагу о убојству. Жалосно је да убојство Сета Рича још увијек није ријешено.”

“Оно што је стварно занимљиво у мојој истрази овог случаја је да сам открио неколико ствари, не нужно везане уз смрт Сета, али повезане за мрежу корупције, могуће тајне групе која организира корупције у Вашингтону. Зато сам почео истраживати друга убојства и смрти, које називају “случајне смрти”, али су можда убојства. Дакле, овај случај заиста може открити сав трулеж овдје у Вашингтону”, тврди истражитељ Род Вилер. ”

Прича да је Рич био жртва пљачке чак и према полицији не држи воду. Два нападача су узела видеоснимку с вањске камере оближње трговине и испалила два метка у леђа Ричу, око 4 сата и 17 минута ујутро, а да нису узели новчаник, мобител, кључеве и огрлицу вриједну 2000 долара. Рич је пронађен од стране полиције само три минуте касније и био је при свијести, али је два сата касније умро у болници.

Гласноговорник обитељи Рич је након објаве да је Сет имао контакте с Викиликсом рекао “како су видјели прошле године неутемељене изјаве, без чињеница, без доказа, а све су сазнали када су контактирани од стране медија”.

“Чак и ако се сутра пронађу ови мејлови, то неће бити довољно да се докажу ти контакти, будући да се електроничке поруке могу мијењати, а видјели смо да се они који су укључени у којекакве завјере ни пред чим не заустављају”, рекао је гласноговорник обитељи.

Но, “гласноговорник” обитељи Рич је нитко други него PR саветник демократа Бред Бауман. Прва акција Баумана код обитељи је била да је тражио да престану истраживати нејасне околности о убојству Сета Рич.

На крају је, у августу 2016. године, Џулијан Асанж рекао да је Сет Рич био извор информација из DNC-а, чиме је побио тврдњу о одговорности Русије за хакирање електроничке поште. 57 минута након вијести о контактима између Рича и Викиликса, Вашингтон пост, објављује гротескну причу о предсједнику Трампу који је тајне информације доставио Русима само како би изазвао медијски хаос и сакрио траг о убојству једног од бројних убијених из тима Клинтон и Демократске странке.

Вијест о руском хакирању сервера Националног конгреса Демократске странке долази из “Руског досјеа Трамп”, којег је саставила агенција за истрагу демократа Fusion GPS, а финансирана је од страначке фракције Хилари Клинтон.

Осим тога, директор FBI, Коми, је говорио о руском уплитању у изборе 2016. и хакирању сервера Демократске странке, а на другој страни никада није истражио сервере хакиране од стране Руса. Како је то могуће? Једноставно. Хилари Клинтон и Демократска странка су рекли да FBI никада није тражио да испита сервере, а FBI каже да је тражио да то учини, али је њихов захтјев увијек био одбијен.

Прву вијест о руском хакирању је објавила приватна твртка финансирана од стране Клинтонових, Крауд страјк, која је тврдила да је Русија упала у рачунални сустав демократске странке. Но, сада Крауд страјк одбија сурађивати с америчким Конгресом. Занимљиво је и да је Коми тврдио како наводима твртке Крауд страјк треба вјеровати, иако их је побио један од водећих свјетских стручњака за сајбер сигурност, Џерфри Кар.

“Подаци у документима који су процурили можда највише откривају. Један одбачени документ је уређиван помоћу поставки на руском језику корисника под називом ‘Феликс Едмундович’, кодно име оснивача совјетске тајне полиције. Добро, нека подигне руку онај тко мисли да би иједан часник у службама ГРУ и ФСБ додали име Челичног Феликса у податке украдених докумената, прије него што ће их подијелити представљајући се као румуњски хакер? Нетко је очито имао лош смисао за хумор”, рекао је Џефри Кар.

Иако теорија о руском хакирању још није одбачена, Цомеy и FBI су покушали ангажирати правог руског хакера, Евгенија Никулина, којег Русија тражи због рачуналне пријеваре од 3450 долара.

Дана 5. октобра 2016. године је Никулин је ухићен у Чешкој и 21. октобра оптужен од стране Уреда државног тужитеља Калифорније за пиратство против америчких твртки. 27. октобра исти тужитељ покреће нове оптужбе, али су све означене као повјерљиве.

У писаном исказу је Евгениј Никулин рекао да му је FBI након избора Трампа, 14. и 15. новембра 2016. и 7. фебруара 2017. године, предложио “да призна како је он извршио упад у сервер с електроничком поштом Хилари Клинтон, и то у име Доналда Трампа и по налогу Владимира Путина”.

“Рекли су ми да прихватим изручење у САД, да ће ми тамо скинути све оптужбе, дати стан, новац и америчко држављанство. Одбио сам и испитивање је завршило, а агент ми је рекао да ће се вратити”, рекао је Никулин.

Његов одвјетник, Мартин Садилек, каже да су америчке оптужбе против његовог клијента дословно утемељене не захтјеву агената FBI-а и нису поткријепљене никаквим доказима.

Коначно, ту је и пропагандна прича у америчким медијима о предсједнику Трампу који је давао обавјештајне податке о исламистичким терористима Русима. Иако он то као предсједник државе има право, цијела прича је само једна епизода у рату којег америчка дубока држава води против садашње администрације.

На крају је процурила вијест да је Трампов савјетник за националну сигурност, генерал Херберт Рејмонд Мекмастер, наводно био извор вијести да је Трамп дао тајне податке Русима. Он је то касније порекао и рекао да амерички предсједник Доналд Трамп није рекао ништа непримјерено, нити је приликом сусрета с високим руским дужносницима прошли тједан у Бијелој кући угрозио националну сигурност.

Мекмастер је наводно повезан с удругом бивших америчких шпијуна, “The XX Committee”, али њу води освједочени русофоб Џон Шиндлер, који је 15. фебруара 2017. обећао “како прелази на нуклеарне методе, а Трамп ће умријети у затвору”.


Извор logicno.hr, 18. мај 2017.

 

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.