Menu
RSS

УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЈЕН: НЕМАЧКА ЖЕЛИ ТЕШЊУ ВОЈНУ САРАДЊУ СА ФРАНЦУСКОМ

Makron Merkel 5Немачка министарка, која се сматра веома блиском канцеларки Ангели Меркел, нагласила је и да би требало „побољшати ваздушни саобраћај између Немачке и Француске“


Немачка министарка одбране – Урсула фон дер Лајен – објавила је да званични Берлин жели тешњу сарадњу са Француском у сфери одбране.

Прецизирала је да Паризу нуди „успостављање војног савеза са Француском“. У интервјуу листу Ханделсблат додатно је открила:

„Референдум о Брегзиту и амерички избори додатно су нам отворили очи. Ми, Европљани, обавезни смо да своју безбедност узмемо у своје руке“.

Овоме је још додала: „Могли бисмо, из једног одбрамбеног фонда, финансирати европске беспилотне летелице. Посебан пројекат би могла да буде општеевропска обука официра“.

Без разјашњавања шта под тим тачно мисли, немачка министарка, која се сматра веома блиском канцеларки Ангели Меркел, нагласила је и да би требало „побољшати ваздушни саобраћај између Немачке и Француске“. Додала је једино да би у то „побољшавање“ могле да буду укључене и друге европске земље.

Претходно су Меркелова и нови председник Француске, Емануел Макрон, наложили својим министрима одбране и финансија да до 13. јула „разраде иницијативу“ у чијем средишту био „одбрамбени фонд“ две земље.


Извор Факти, 10. јун 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.