Menu
RSS

ПОБЕДА ХАРАДИНАЈЕВЕ КОАЛИЦИЈЕ, СРПСКА ЛИСТА ЧЕТВРТА СНАГА НА КИМ

haradinajhapsenjeЂурић: „Могуће да СЛ има више од десет посланика у будућем сазиву парламента“


Српска листа четврта је политичка снага на Косову, према резултатима Мреже за посматрање избора Демократија на делу, на основу пребројаних 87 одсто места.

Грађанска инцијатива Српска листа освојила је 4,8 одсто гласова.

На првом месту се налази коалиција која је произашла из "ратног крила", названу ПАН, а коју чине коалиција Демократске партије Косова (ДПК - Тачи), Алијанска за будућност Косова (АБК - Харадинај), Иницијатива за Косово (ИК - Фатмир Љимај) и девет мањих партија која је освојила 33,2 одсто гласова.

На другом месту је Самоопредељење са 26,6 освојених гласова, а на трећем месту коалиција око Демократског савеза Косова која је до скоро била на власти, а која је освојила 25,3 одсто гласова.

На остале странке, које су учествовале на изборима, отпада 10,1 одсто гласова.

У Косовској Митровици Срби су почели славље задовољни изборним резултатима Српске листе, а присталице ПАН коалиције, али и Самоопредељења славе у многим градовима на Косову успех постигнут на изборима.

Трубачи, аутомобили, грађани који носе заставе Србије окупили су се испред зграде у којој је седиште СНС у Косовској Митровици, а међу њима је и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Он је саопштио да је, према првим резултатима које имају, Српска листа (СЛ) освојила свих десет мандата у косовском парламенту намењених српској заједници.

"Желим да вас обавестим на основу прикупљених података који су дошли у штаб Српске листе да је она освојила најмање 90 одсто гласова у већини српских средина на Косову и Метохији. Овим је СЛ највероватније освојила и све мандате загарантоване српској заједници у парламенту", поручио је он обраћајући се окупљенима у центру Митровице.

Он је пренео да је представник Јединствене горанске партије, која је на изборе изашла уз подршку државе Србије Адем Хоџај, који се налази у посланичком клубу Српске листе, освојио мандат.

"Тако да је врло могуће да СЛ има више од десет посланика у будућем сазиву парламента", нагласио је он.


Извор Танјуг, 12. 06. 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.