Menu
RSS

НЕПОЗНАТИ НАПАДАЧ ПУЦАО НА РЕПУБЛИКАНСКЕ КОНГРЕСМЕНЕ

Tramp i Skalis 5Републиканац Мо Брукс из Алабаме, који је био на месту напада, навео је за CNN да је нападач белац и да је испаљено између 50 и 100 метака. Трамп је навео да је Скалис тешко повређен, али да ће се опоравити


Засад непознат нападач пуцао је данас у Александрији на републиканске чланове америчког Конгреса, ранивши најмање пет особа, међу којима и шефа посланичке групе Стива Скалиса.

Позивајући се на полицију и сведоке, медији преносе да је нападач приведен.

Све се одиграло током тренинга бејзбола, организованог за републиканске чланове Конгреса у Александрији у Вирџинији, недалеко од Вашингтона, јавили су амерички медији.

Шеф полиције Мајкл Браун је новинарима рекао да су повређени пребачени у болницу.

Међу рањенима су и двојица припадника полицијског обезбеђења Капитол хила.

Републиканац Мо Брукс из Алабаме, који је био на месту напада, навео је за CNN да је нападач белац и да је испаљено између 50 и 100 метака.

Републикански сенатор Џеф Флејк је изјавио да је Скалис (на слици десно) рањен у леви кук. Флејк тврди и да је нападач упуцан.

Амерички председник Доналд Трамп је на Твитеру објавио да је Скалис „истински пријатељ и патриота” и да се моли за његов опоравак, пренеле су агенције.

Трамп је навео да је Скалис тешко повређен, али да ће се опоравити.

Напад се одиграо за време тренинга уочи бејзбол утакмице демократских против републиканских конгресмена која је требало да се одигра сутра.

CNN је јавио да су и демократе имале тренинг, али на другом терену и на другој локацији.


Извор Политика, 14. јун 2017.

 

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.