Menu
RSS

ЕКСПЛОЗИЈА У ВРТИЋУ У КИНИ, НАЈМАЊЕ СЕДАМ СТРАДАЛИХ

Kina 5Наводи се да су две особе страдале на лицу места, а петоро је преминуло док им је указивана помоћ


Најмање седам особа је погинуло, а 66 повређено, од којих деветоро тешко, у експлозији која се догодила испред улаза у дечији вртић у граду Суџоуу на истоку Кине, јавио је АФП позивајући се на градске власти.

Наводи се да су две особе страдале на лицу места, а петоро је преминуло док им је указивана помоћ.

На кинеским сајтовима објављена је фотографија неколико жена и деце који леже на земљи, од којих неки крваре, а приказана је и жена која држи уплакано дете.

Кинеска агенција Синхуа је објавила, позивајући се на Хитну службу у Суџоуу, да се експлозија десила док су деца напуштала вртић у поподневним часовима по локалном времену.

Неименовани званичник полицијске станице округа Фенгсијан у покрајини Ђиангсу казао је за АФП да је у току истрага узрока експлозије.

„Повређено је неколико деце”, рекао је он.

Наводи се да су се на интернету појавиле и слике на којима се виде десетине људи испред зграде вртића, од којих многи леже на бетону, а делује да су неки без свести, укључујући и мало дете. Због јачине експлозије неким људима је поцепана одећа.

Полиција је навела да је експлозија одјекнула у 16.50 сати по локалном времену, пренео је АП.


Извор Политика, 15. јун 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.