Menu
RSS

КРЕМЉ: РАЗУМЉИВО НЕЗАДОВОЉСТВО НЕМАЧКЕ И АУСТРИЈЕ ПОЛИТИКОМ САД

Kern Gabrijel 52„Ствар је у томе што многи фармери и индустријалци у Немачкој имају директне губитке од тих санкција. И зато је, наравно, појава незадовољства потпуно јасна и разумљива“


Појаву незадовољства санкцијама које је Европа увела Русији лако је објаснити, изјавио је новинарима портпарол руског председника Дмитриј Песков.

„Јуче је о новим санкционим претензијама говорио председник у директној линији. Према томе се крајње негативно односимо и сматрамо да они, несумњиво, као и пре, могу да нанесу додатну штету не само нама већ и онима који ове санкције подржавају и онима који се њима придружују… Ствар је у томе што многи фармери и индустријалци у Немачкој имају директне губитке од тих санкција. И зато је, наравно, појава незадовољства потпуно јасна и разумљива“, рекао је Песков, коментаришући изјаву шефа дипломатије Немачке Зигмара Габријела и канцелара Аустрије Кристијана Керна који су искритиковали закон којим о пооштравању антируских санкција у сфери енергетике.

У заједничком саопштењу аустријског канцелара и немачког министра се наводи да су Европа и САД у блиској сарадњи одговарале на акције Русије у вези са сукобом у Украјини и да је заједничко деловање у општем интересу. Политичари су нагласили да се у нацрту америчког закона „описује о чему се ради: о продаји америчког течног природног гаса и истискивању испорука руског природног гаса са европског тржишта“. Сврха тога је да се „обезбеди посао индустрији нафте и гаса у Сједињеним Америчким Државама“.


Извор Спутњик, 16. јун 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.