Menu
RSS

КИНА У ЏИБУТИЈУ ОТВАРА ПРВУ ИНОСТРАНУ ВОЈНУ БАЗУ

Kineski brodОбјекат ће се највише користити за снабдевање кинеских војних јединица, реализацију задатака за патролирање бродова, као и за мировне и хуманитарно-спасилачке мисије

Бродови са кинеским војницима кренули су у Џибути како би тамо изградили прву војну базу у иностранству, јавила је кинеска агенција „Синхуа“.

 „Размештање базе у Џибутију – одлука је двеју држава, донета на крају пријатељских преговора у заједничком интересу“, пише издање.

Нова база ће омогућити Кини да реализује мисије у иностранству које се тичу праћења и подршке миру, као и обезбеђивања хуманитарне помоћи државама Африке и западне Азије, наводи се у издању.

Објекат ће се највише користити за снабдевање кинеских војних јединица, реализацију задатака за патролирање бродова, као и за мировне и хуманитарно-спасилачке мисије.

„База ће помоћи ефикасној реализацији задатака кинеске војске у иностранству, укључујући војну сарадњу, извођење заједничких војних вежби и тренинга, евакуацију кинеских емиграната и извођење спасилачких радова током ванредних ситуација“, наводи се у чланку.

Изградња базе у Џибутију почела је 2016. године. У њој ће се налазити више од 2.000 кинеских војника који ће учествовати у мировним операцијама у Африци и борити се против пирата у Индијском океану.


Извор Спутњик, 12. јул 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.