Menu
RSS

МЕЂУНАРОДНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПОЗВАНЕ НА СУЂЕЊЕ У СЛУЧАЈУ "ДРЖАВНИ УДАР"

Miroje JovanovicУз молбу да пажљиво проуче наведене информације, адвокат је такође затражио да се амбасаде и међународне организације пријаве суду ради праћења суђења

Адвокат Мироје Јовановић, бранилац лидера Демократског фронта Андрије Мандића и Милана Кнежевића у случају познатом под именом афера „државни удар“, упутио је дипломатско-конзуларним представништвима и међународним организацијама у Црној Гори информације о незаконитостима у раду државних органа у наведеном процесу.

Уз молбу да пажљиво проуче наведене информације, адвокат је такође затражио да се амбасаде и међународне организације пријаве суду ради праћења суђења – главног претреса, који је заказан за 19, 20 и 21. јул 2017. године у 9 часова.

Информације правног заступника лидера ДФ-а, Мироја Јовановића, упућене су на адресе амбасада (руске, британске, италијанске, хрватске, француске, аустријске, кинеске, њемачке, САД-а, Србије), као и дипломатским мисијама (ОЕБС, Европске комисије, Амнести интернешнал…).

Како је наведено у допису, ово што је презентовано само је мали дјелић обимне документације коју посједује одбрана и која је предата суду, и само десети дио злоупотреба правосуђа у конкретном случају из којих се види да се ради о потпуно монтираном процесу.

У предметном обраћању дипломатском кору је наведено да се врше бројне злоупотребе и незаконитости у вези предметног процеса, између осталог да се врши надзор над комуникацијом оптужених и њихових адвоката; да се одузимају путне исправе оптуженима на основу таквог надзора адвокатске комуникације; да цјелокупни списи предмета још увијек нису достављени одбрани; да је предсједник Владе Црне Горе прије доношења судске одлуке о потврђивању оптужнице, констатовао да је одлука већ донијета; да се селективно одређује мјера притвора у односу на оптуженог Чађеновића и нпр. оптуженог Јовановић Милоша (који је на слободи, на територији стране државе); да се врши физичко повређивање притвореног Чађеновић Михаила, и одбијају захтјеви одбране за доставу медицинске и друге документације; те да се поступак већим дијелом заснива на свједочењу свједока-сарадника Саше Синђелића (који је на црвеној Интерполовој потјерници због тешког убиства у Хрватској 2002. године; да постоје докази достављени од стране одбране да су Виши суд у Подгорици и СДТ покушали да мимо поступка сакрију идентитет Саше Синђелића, мијењајући му лично име, да је то лице тешко психички болесна особа, што је верификовано вјештачењима која су достављена суду; да је он дугогодишњи сарадник тајних служби, што је документовано у спису предмета; да он познаје Специјалног државног тужиоца 15 година, што је такође документовано; да је „свједок“ дао исказ супротно евиденцијама и званичним исправама – што је од стране одбране документовано у списима предмета; да се Саша Синђелић бави међународним кријумчарењем оружја (што је документовано од стране Интерпола у спису).

ОПРАВДАНА БОЈАЗАН ЗА ЛИЧНУ БЕЗБЈЕДНОСТ ЈОВАНОВИЋА
„Понављам вам да као бранилац, изражавам оправдану бојазан у личну безбедност, као и безбедност комуникације коју обављам у конкретном предмету, те молим да примите на знање могућност теже повреде мог физичког и психичког интегритета, те угледа и других права овог браниоца, све у вези са горе описаним судским процесом. Молим да примите к знању ову информацију, те да ме у случају потребе за додатним појашњењима контактирате, те да се пријавите за праћење судског поступка“, истакао је адвокат Јовановић у допису дипломатским представништвима.


Извор Ин4с, 12. јул 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.