Menu
RSS

ДЕМОКРАТЕ У КОНГРЕСУ ЗАХТЕВАЈУ ИЗВЕШТАЈ О РУСКО-СРПСКИМ ВОЈНИМ ОДНОСИМА

VOJNE VEZBE SRBIJA RUSIJAРепубликанци одбацили девет антируских амандмана демократа, а прихватили само два, међу којима је и достављање извештаја о руско-српским везама у области одбране

Два политичка донатора Демократске партије САД и један бивши сарадник изборног штаба Хилари Клинтон тужили су руководство изборног штаба Доналда Трампа.

Како је објавио Њујорк тајмс, тужба је поднета суду у федералном округу Колумбија којем припада и Вашингтон.

Подносиоци тужбе тврде да је руководство Трамповог штаба криво за упаде у њихов приватни живот. Навели су да су Трампови сарадници из штаба направили дил са Русијом ради ширења, преко Викиликса, информација које су украли хакери.

Имају у виду документе Националног комитета Демократске партије САД које је 22. јула 2016. објавио Викиликс.

У суштини, тужбу везују за властиту тврдњу да су објављени документи садржали податке међу којима су биле и њихове адресе, датуми рођења и бројеви картица здравственог осигурања.

У тужби се не наводе никакви докази да је руководство Трампове изборне кампање било у завери са Русијом. Али, тражи саслушавање сведока и електронске преписке Трамповог штаба.

Ако суд прихвати тужбу, фактички ће бити отворена нова истрага о Трамповој наводној „повезаности са Русијом“.

У међувремену се даље разбуктава вашингтонска битка у чијем су епицентру оптужбе на рачун Русије и покушаји дискредитовања Трампа и његовог курса.

Комитет Представничког дома за пословничка питања одбацио је девет амандмана демократа на предлог војног буџета за 2018. годину. А сви ти амандмани су се тицали Русије.

У суштини, републиканци блокирају њихово разматрање и стављање на гласање.

Један од одбачених амандмана демократа предвиђао је оснивање Националног центра за реаговање на руске претње.

Али, пропустили су амандмане демократа којима се тражи да Конгресу САД буде достављен извештај о „руско-српским односима у сфери одбране“, односно – обнова стратегије Пентагона у области сајбер-безбедности са додатном обуком припадника Оружаних снага САД да се „супротстављају руској пропаганди и дезинформацијама“.


Извор Факти, 14. јул 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.