Menu
RSS

ДАЧИЋ: СРБИЈА НЕ МЕЊА ПОЛИТИКУ ПРЕМА ЕУ, НАТО И РУСИЈИ

Dacic sps"Председник Александар Вучић се налази у значајној посети САД и већ је рекао да ће изнети наше становиште... У складу са тим немамо разлога да мењамо наше ставове"

Европски пут Србије ничим се не супротставља њеним пријатељским односима са другим земљама, рекао је данас први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић упитан да коментарише позицију Србије у односу на ЕУ, НАТО и Руску Федерацију.

Дачић је такође подсетио да се спрска политика о тим питањима није мењала.

"Ми јесмо опредељени за европски пут, јер сматрамо да је то у најбољем интересу грађана Србије. Са друге стране, ми имамо и своје друге стратешке циљеве и приоритете, као што је очување нашег суверенитета и интегритета, као што је принцип војне неутралности и наше залагање за унапређење односа са традиционалним пријатељима као што су Русија и Кина и низ других земаља", навео је Дачић.

Он је поред Русије и Кине истакао пријатељске односе са Индијом, бројим афричким и латиноамеричким земљама које нас, како је напоменуо, подржавају када је реч о нашем територијалном суверенитету и интегритету, односно о једнострано проглашеној неутралности Косова и Метохије.

"Председник Александар Вучић се налази у значајној посети САД и већ је рекао да ће изнети наше становиште које представља руку пружену за сарадњу свима, која подразумева партнерство. Ми у складу са тим немамо разлога да мењамо наше ставове", рекао је Дачић.

ДАЧИЋ: О СТАТУСУ РХЦ ВЛАДА ЋЕ РАСПРАВЉАТИ У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ
Први потпредседник Владе Ивица Дачић рекао је данас да ће Влада Србије у наредном периоду расправљати о давању дипломатског статуса припадницима Руског хуманитарног центра у Нишу, уз опаску да је та тема веома исполитизована.

"Та тема је доста исполитизована и доведена до тог нивоа, до много вишег значаја него што јесте", рекао је Дачић одговарајући на питања новинара пред седницу ГО СПС, чији је председник.

Према речима Дачића, у овом случају треба водити рачуна о ставовима разних земаља о том питању (дипломатском статусу за РХЦ), али и о нашим националним интересима.

"О томе ће се изјаснити Влада Србије у наредном периоду", рекао је Дачић.

ДАЧИЋ: ЗАЈЕДНО СА СНС ДА УДАРИМО ТЕМЕЉЕ ЗА НОВУ, БОЉУ СРБИЈУ
Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић данас је на обележавању 27 година постојања и рада СПС и да је њен главни циљ ефикасна партијска организација која може да одговори свим политичким и другим изазовима са којима се суочавају партије у 21. веку.

"У том смислу се припремамо за нове политичке изазове и циљ нам је да сви наши људи који се налазе на различитим нивоима власти предано раде свој посао и да му буду посвећени и да наравно заједно са Српском напредном странком пробамо да ударимо темеље за једну нову Србију која ће гарантовати бољи живот за све грађане Србије" рекао је Дачић.

Дачић је новинарима пред свечану седницу Главног одбора СПС у Алексинцу рекао да је СПС партија дугог трајања, заснована на концепту модерне социјал-демократије која се данас залаже за друштво које ће бити засновано на принципима слободе, једнакости, солидарности, равноправности, демократије и правде.

Како је рекао за СПС нема одмора, а прва следећа политичка активност је, како је рекао, градски избори у Београду.

"Али, независно од тих избора, сви наши министри у влади ће бити посвећени свом послу сваког дана" навео је лидер социјалиста.

Он је додао да се сви заједно труде да кораци којима Србија иде буду "велики кораци" како би се надокнадило све оно што је Србија у протеклим деценијама пропустила.

"Улога СПС у новој влади је значајнија и ја се захваљујејм Александру Вучићу на тој позицији јер ми нисмо трговали својом позицијом и значајем и нисмо подржали Вучића да бисмо тиме нешто политички ућарили" подвукао је Дачић.

"Од нас зависи какав ћемо успех имати и да ли ћемо успети да оправдамо поверење" упозорио је Дачић.

Како је оценио преко председничких избора унапређено је међусобно поверење заједништво и сарадња са СНС и председником Србије Александром Вучицем што нам, наводи, отвара "дугорочно мишљење о дугорочној сарадњи и у наредном периоду и како су они сами рекли и нама је циљ јачање стратешког партнерства са СНС и Александром Вучићем".


Извор Танјуг/Вечерње новости, 17. јул 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.