Menu
RSS

ПОЧИЊЕ ЛИ НОВИ КРУГ ПРОТЕСТА У СРПСКОЈ?

banjalukaprotestaudiПредседник покрета РеСтарт Стефан Благић најавио је да је ово тек почетак протеста и да ће они бити организовани сваког месеца

У бањалучком парку "Младен Стојановић" данас одржан је протест под називом "Затвори школе, купи Ауди", чији су организатори грађански покрет РеСтарт Српска, као и представници опозиционих странака, ПДП и СДС у Скупштини града Бања Лука.

На протесту се окупило око 300 грађана.

Протест је организован због тога што је буџет Министарства просвете и културе РС пробијен за 10,7 милиона КМ, као и због одлуке ресорног министра Данета Малешевића да се у овом ентитету затвори 15 подручних школа, док је истовремено министар купио скупоцени аутомобил.

Учесници протеста носили су транспаренте, а на једном од њих је нацртан знак "аудија" и исписано "Дане, господар прстенова".

Група од неколико стотина градјана, окупљених на протесту, претходно је накратко обуставила саобраћај на главној градској саобраћајници, у близини зграде Владе РС.

"Министар просвете и културе Дане Малешевић донео је одлуку да затвори 15 школа, да би недуго након тога, у ситуацији када четврт становништва земље вози аутомобиле старе по 25 и кусур година, Малешевић купио ауто вредан готово 120 хиљада марака", наводи се у образложењу одлуке о организовању протеста.

Председник покрета "РеСтарт" Стефан Благић најавио је да је ово тек почетак протеста и да ће они бити организовани сваког месеца.

Протест је окончан без инцидената.

 

Извор Бета, 08. август 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.