Menu
RSS

ХОЏАЈ: ДАЧИЋЕВЕ ИДЕЈЕ "ОПАСНЕ И НЕПРИХВАТЉИВЕ"

HOdzajПрема његовим речима, унутрашњи дијалог Србије о решавању косовског питања ће пропасти, ако се не заврши признавањем независности и државности Косова

Одлазећи косовски министар спољних послова и посланик Скупштине Косова Енвер Хоџај рекао је да су границе Косова међународно признате.

"Косово је мултиетничко друштво са међународно признатим границама", написао је Хоџај на свом налогу на Твитеру.

Он је додао и да су "идеје које понавља Србија о промени граница опасне и неприхватљиве".

Према његовим речима, унутрашњи дијалог Србије о решавању косовског питања ће пропасти, ако се не заврши признавањем независности и државности Косова, пренео је приштински лист "Коха диторе".

"Ако Србија стално води кампању против чланства Косова у међународним организацијама, о каквој нормализацији ми причамо", написао је Хоџај на свом Твитер налогу.

Хоџај је тиме реаговао на изјаву шефа српске дипломатије Ивице Дачића, који је рекао да његов предлог о дефинисању шта је албанско, а шта српско на Косову није усмерен на поделу Косова, и да Србија неће признати косовску државност на крају дијалога, закључује "Коха".


Извор Танјуг/Б92, 14. август 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.