Menu
RSS

ОД ТРАМПА ЗАХТЕВАЈУ ДА ОТПУСТИ И БЕНОНА

Benon Tramp 55"Американци заслужују да знају да бели националисти, бели супрематисти и неонацисти нису у положају да утичу на политику САД"

Лидери четири мањинске групе у Представничком дому Конгреса тражили су од америчког председника Доналда Трампа да отпусти три сарадника Беле куће за које се сматра да имају ставове блиске екстремној десници.

У отвореном писму Трампу, лидери посланичких група црнаца, Хиспано-Американаца и Американаца пореклом из Азије, као и прогресиваца тражили су уклањање Стивија Бенона, Стивена Милера и Себастијана Горке, пренео је Асошиејтед прес.

У писму се наводи да њихово присуство у Белој кући охрабрује покрет белих супрематиста у САД.

"Американци заслужују да знају да бели националисти, бели супрематисти и неонацисти нису у положају да утичу на политику САД", наводи се у писму и додаје да Американци заслужују лидера који ће их све спојити.

Трамп се нашао на удару критика пошто је у нередима у којима је погинула једна жена после протеста екстремних десничара у Вирџинији, оптужио "многе стране" за мржњу и нетрпељивост, без отвореног спомињања неонациста и расиста који су организовали скуп.


Извор Спутњик, 15. август 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.