Menu
RSS

БЕНОН: КРЕЋЕМ У РАТ ПРОТИВ ТРАМПОВИХ НЕПРИЈАТЕЉА

Benon1Бенон је такођер објавио да се враћа на мјесто извршног предсједника Брајтбарта

Стив Бенон, до јучер кључни човјек Трампове администрације, архитект екстремне популистичке деснице, најављује рат против непријатеља америчког предсједника. “Како не би било неспоразума, идем у рат против Трампових непријатеља који се налазе у медијима, на Капитол Хилу, и у корпоративној америци”, казао је новинару Блумберг

“Звучао је као да је попио четердесетак Ред Буллова”, препричао је новинар Џошуа Грин. Бенон је такођер објавио да се враћа на мјесто извршног предсједника Брајтбарта, утјецајног портала којим је, тијеком прошлогодишње предсједничке кампање, диктирао добар дио Трумповог радикализма.

ИНСТАНТНО УПОЗОРЕЊЕ УТЈЕЦАЈНОГ БРАЈТБАРТА
Стога опаску да иде ратовати против “Трампових непријатеља” не треба схватити као израз лојалности бившем шефу – Бенон вјеројатно сматра како је Трамп сам себи најгори непријатељ. Брајтбарт је одмах након смјене објавио полунегативан чланак о Трампу, у којем је један од важнијих чланова уредништва упозорио да би Трамп након Бенонова одласка могао пасти под утјецај умјеренијих чланова кабинета.

Стив Бенон, као што је Телеграм извјештавао, представљао је кључног човјека радикалне, националистичке струје у Бијелој Кући. Бенонова прва иницијатива након преузимања власти био је ноторни покушај забране путника из муслиманских земаља, чија прва верзија је пропала ради његовог шлампаво написаног документа.

Администрацију је покушао наговорити на низ популистичких, ксенофобних и анти-либералних потеза трговинских ратова, борбе против технолошке и финанцијске индустрије, ограничавања слободног протока радника иескалације реторике против муслиманских земаља.


Извор Телеграм, 19. август 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.