Menu
RSS

ИЗВЕШТАЈ ПЕНТАГОНА: НАТО НЕ БИ ИЗДРЖАО НАПАД РУСКЕ ВОЈСКЕ

Anakonda 2016Неки бивши официри који су прочитали извештај Пентагона надају се да ће он бити звоно за узбуну које ће у фокус поново ставити Источну Европу и напетост с Русијом

У случају да избије оружани сукоб између Русије и Америке, интервентне снаге САД у Европи не би издржале напад руске војске, јер су неадекватно организоване и опремљене застарелом технологијом, пише „Политико“ анализирајући извештај Пентагона.

Пре свега, то се односи на 173. Вазушно-десантну бригаду која је стационирана у италијанском граду Вићенци, а према плану НАТО-а, требало би да она она себе прими први ударац непријатеља.

„Та бригада, која се сматра бастионом НАТО-а, последњих 15 година непрекидно је премештана, па је сада недовољно оперативна за другачија дејства. Пред притиском руске војске пукла би веома брзо, што би довело до катастрофе“, напомиње „Политико“.

У Авганистану, борила се са противником који није располагао модерним наоружањем и није могао да дејствује из ваздуха, те су основни недостаци њене војне спремности неадекватно ПВО наоружање, застарела техника за радио-електронску борбу, као и недостатак маскирне мреже за потребе транспорта и претерано ослањање на сателитске комуникације и ГПС навигационе системе.

Америчке „хамвије“ који су, према мишљењу стручњака, лака мета за руску војску опремљену модерном технологијом, требало би заменити новим возилима, а то се неће скоро догодити, оцењује лист.

У извештају Пентагона предлаже се да се акценат стави на развој лаких тенкова за извиђање, који би морали да буду опремљени заштитом од руских противоклопних ракета. Међутим, чак и да се већ постојећи прототип брзо развије, док они стигну до 173. бригаде проћи ће неколико година, а у међувремену ће одбрана морати да се ослони на тешке оклопне јединице. Један од великих изазова у планирању одбране јесу и руски ометачи и друга електронска опрема.

Неки бивши официри који су прочитали извештај Пентагона надају се да ће он бити звоно за узбуну које ће у фокус поново ставити Источну Европу и напетост с Русијом, каже се у тексту који је објавио „Политико“.


Извор Спутњик, 04. септембар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.