Menu
RSS

ФОРИН ПОЛИСИ: ТИЛЕРСОН ПОДНОСИ ОСТАВКУ, МЕЊА ГА НИКИ ХЕЈЛИ

Niki Hejli 1За сада нема званичних коментара о могућој Тилерсоновој оставци

Стална представница САД при УН Ники Хејли могла би да замени Рекса Тилерсона на месту државног секретара, пише „Форин полиси“, позивајући се на изворе у власти.

„Прошле недеље чуле су се гласине да он одлази, а да она преузима дужност“, саопштио је неименовани чиновник.

Неколико бивших и актуелних чиновника Стејт департмента саопштили су издању да су повод за гласине постали ретко појављивање Тилерсона у јавности и одсуство потребног броја његових изјава о тако важним питањима за спољну политику као што су реализација нуклеарног споразума са Ираном и нуклеарна и ракетна тестирања Северне Кореје.

Према оценама експерата, у позадини гласних коментара председника Доналда Трампа и шефа Пентагона Џејмса Матиса, недостатак јавних изјава шефа америчке дипломатије о севернокорејском проблему у целини смањује значај дијалога у смислу могућих приступа Вашингтона решавању кризе.

„Реална улога дипломатије у ситуацији са Северном Корејом је до сада била скромна“, изјавила је стручњак Центра за нове приступе очувању безбедности САД Мира Рап Хупер.

Представник Стејт департмента инсистира да Тилерсон активно ради, не излазећи у јавност. Између осталог, у позадини заоштравања кризе на Корејском полуострву он је имао серију телефонских разговора са јапанским, јужнокорејским, руским и кинеским колегама. За сада нема званичних коментара о могућој Тилерсоновој оставци.

Прошле недеље је Стејт департмент негирао гласине да је председник САД Доналд Трамп разочаран радом државног секретара Рекса Тилерсона. Раније је „Вашингтон пост“ објавио да је Тилерсон био против слања америчких војника у Авганистан и блокаде Кубе и Катара.


Извор Спутњик, 06. септембар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.