Menu
RSS

ДИКОВИЋ: НУЂЕНА МИ ЈЕ АБОЛИЦИЈА У ЗАМЕНУ ЗА ПРИЗНАЊЕ КРИВИЦЕ

Dikovic privodjenje CGДикић: Главни тужилац Катнић је нудио да будем тотално аболиран из поступка, да не будем процесуиран, у замену за сарадњу

Оптужени за наводни државни удар Братислав Дикић изјавио је јуче током суђења да му је специјални државни тужилац Миливоје Катнић обећао да ће, у случају да призна кривицу, бити потпуно аболиран, нагласивши да ће то урадити лично предсједник Црне Горе Филип Вујановић.

Ово је чињеница над којом се не смије направити превид – која је улога предсједника Црне Горе у монтирању „државног удара“ и „паковања“ кривице, односно аболирања оних којима је понуђена сарадња? Дикић је јуче посвједочио (53:00) да је Катнић гарантовао управо ауторитетом и положајем предсједника државе.

„Главни специјални државни тужилац Катнић је мени нудио да будем тотално аболиран из поступка, да не будем процесуиран, а да помогнем да се ти неки људи… да опозовем неке људе,“ свједочио је јуче Братислав Дикић, након што је Катнић прекинуо његово излагање, покушавајући да га наведе на одговор, и одговорио му:

„Тачно је, понудили сте специјални државни тужиоче, али ја нисам био у ситуацији да ја нити кога познајем, нити знам да постоји нека криминална група.“

Он је, борећи се за своје право да да изјаву до краја, тј. да му судија Мугоша дозволи да заврши, напоменуо да је то важно, јер су му у разговору 12. новембра, којем су присуствовали он, специјални тужилац Саша Чађеновић и главни специјални тужилац Миливоје Катнић, дата „велика обећања“, да ће му Чађеновић „уподобити изјаву са изјавом Саше Чађеновића“ те да ће лично предсједник Црне Горе Филип Вујановић потписати аболицију (на снимку, 1:03:00 и даље, и 1:23:00-1:25:00).

Дикић је више од 20 минута покушавао да заврши реченицу, покушавао дати изјаву о улози Вујановића, али судија Мугоша то није дозволила:

„Нећемо да говоримо о садржини вашег споразума. Ваш је споразум пропао и то суд не интересује!

Поставља се оправдано питање – да ли је судија Мугоша тиме покушала да заштити предсједника Вујановића?

Да је „државни удар“ смишљен у кухињи тајне полиције, ДПС вођа и СДТ, грађанима Црне Горе је више него очигледно. Сасвим је очигледно да је мастермајнд цијелог „пројекта“ бивши премијер Мило Ђукановић. Ипак, некако смо сви заборавили на Вујановића.

Подсјетимо, Ђукановић је у почетку тврдио је за „државни удар“ чуо преко медија, да би се крајем јануара ове године предомислио и рекао да је о томе знао неколико дана раније. Као и Катнић, и Ђукановић је мијењао своје изјаве. За „државни удар“ није знало ни Министарство одбране Црне Горе, које је поред МУП-а дужно да штити грађане, а да је тадашња министарка одбране била изненађена кад су је у НАТО-у питали о томе.

Стога се питамо: колико је знао Вујановић, који је тек јуче поменут? Да ли ништа није знао или јесте знао све и то данима раније? Колика је његова умијешаност у монтирању фарсе невиним људима? И ако јесте, није ли вријеме за његову оставку?

Не сумњамо, да би, у случају да је Дикић прихватио понуду Вујановић потписао.

Вујановић је гостујући на ТВ Пинк у децембру прошле године казао да „животна судбина“ Катнића зависи од предмета „државни удар“ и напоменуо да је ово „предмет који је сасвим сигурно међу најзначајнијима у историји црногорског правосуђа, свакако најзначајнији након независности Црне Горе“ – међутим ова његова реченица се може тумачити на два начина. Ако се испостави умијешаност и предсједника републике у фарси „државног удара“, онда ће то заиста и бити најзначајнији предмет у савременој историји црногорског правосуђа.


Извор Ин4с, 07. септембар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.