Menu
RSS

МИЛОРАД ДОДИК: ОДЛАЖЕМО РЕФЕРЕНДУМ О СТАТУСУ СРПСКЕ ЈЕР НЕМАМО КОНСЕНЗУС

dodik000Немогуће је изградити консензус са СДС, који то не жели, не жели самосталност Републике Српске

Милорад Додик изјавио је данас да ће идеја о могућем одржавању референдума о статусу Републике Српске у 2018. години бити разматрана касније, уколико се не створе неке екстремни услови за његово одржавање.

„Као одговорна политичка партија, ценећи међународне околности и необезбеђен консензус у оквиру Републике Српске, јер је немогуће обезбедити консензус поводом било ког питања са чланицама Савеза за промјене, СНСД сматра да то питање треба касније разматрати”, рекао је председник Српске по окончању дводневног саветовања СНСД у Бијељини.

Он је најавио да ће странка и у идућој години, уколико се не створе неки екстремни услови за одржавање таквог референдума, покушати да изгради консензус у Српској о том питању.

Додик је подсетио да је СНСД имао обавезу да се на саветовању осврне и на одлуку Сабора који је говорио о томе да се крајем ове године мора размислити или проценити о условима за могуће одржавање референдума о статусу Републике Српске у 2018. години.

„Немогуће је изградити консензус са СДС, који то не жели, не жели самосталност Републике Српске, ПДП не жели самосталност Републике Српске, (лидер НДП-а Драган) Чавић не жели самосталност Српске, али су итекако спремни да раде против било какве самосталности тако што би нападали идеју која долази са друге стране”, оценио је Додик.

Председник СНСД Милорад Додик закључио је да је, као одговорна политичка партија, СНСД оставио питање референдума о статусу Републике Српске за касније да се не би направило подељено друштво у Српској о том питању.

 

Извор Срна, 10. 9. 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.