Menu
RSS

У ПАРИЗУ ДЕМОНСТРАЦИЈЕ ЗБОГ МАКРОНОВОГ НЕОЛИБЕРАЛНОГ ЗАКОНА

parizprotest2017То је први протест против предложене реформе француског председника

Париска полиција употребила је сузавац за растеривање протеста против реформи радног законодавства, преноси дописник РИА Новости из Париза. На улицама француске престонице данас се одржавају демонстрације против реформи закона о раду које планира Емануел Макрон.

Колона пешака, у којој је неколико десетина хиљада људи, упутила се од Трга Бастиље ка Тргу Италије око 14.00 сати по локалном времену.

Шетња протиче у прилично мирној атмосфери, али се млади људи одевени у тамну одећу сукобљавају с полицијом која прати колону. Хулигани пале димне бомбе и узвикују увредљиве пароле, а полиција одговара сузавцем.

Учесници протеста наносе штету радњима на булевару којим иде поворка, остављајући записе маркерима или бојећи објективе уличних камера за видео-надзор.

Генерална конфедерација рада, један од највећих синдиката у Француској, позвао је своје чланове на штрајк, а на улицама су и студенти и радници из неколико области. То је први протест против предложене реформе француског председника.

Француска полиција распоредила је на улице Париза мобилне полицијске јединице.

На хиљаде синдикалних активиста већ је јутос протестовало у Марсеју, Арвеу и другим француским градовима.

 

Извор Спутњик, 12. 9. 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.