Menu
RSS

НИКОЛИЋ: КИНА НИЈЕ ОДУСТАЛА ОД ИЗГРАДЊЕ КАНАЛА МОРАВА-ВАРДАР-СОЛУН

Morava Vardar solunНиколић је истакао да ће врло брзо и Михајловићевој, као и Влади Србије, доставити нову студију изводљивости тог пројекта

Председник  Националног савета за сарадњу са Кином и Русијом Томислав Николић данас је у разговору са министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић истакао да није одустао од идеје изградње канала Морава–Вардар до грчке луке Солун.

Он је рекао да има подршку Кине за тај пројекат, уколико се с њим сагласе Македонија и Грчка, и додао да ће на томе радити да званичницима у Скопљу и Атини.

Николић је истакао да ће врло брзо и Михајловићевој, као и Влади Србије, доставити нову студију изводљивости тог пројекта.

Како је саопштило Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Николић је рекао да то министарство има највише послова са Кином и Русијом и да му је жеља да тимским радом са Националним саветом тих послова буде још и више.

Михајловићева је казала да је Србија изабрана за центар за инфраструктуру свих пројеката који се спроводе између Кине и 16 земља Централне и Источне Европе у оквиру глобалног пројекта „Један појас, један пут“.

Она је, наводи се у саопштењу, добила подршку Николића за предлог да до краја године у Београду буде одржан Самит министара саобраћаја и инфраструктуре Кине и 16 земаља Централне и Источне Европе.


Извор Бета/Факти, 18. септембар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.