Menu
RSS

ИСИС ПРЕД КОЛАПСОМ, У СИРИЈИ ВЕЋ ОСЛОБОЂЕНО ОКО 87 ОДСТО ТЕРИТОРИЈЕ

sirijaarmijauspeh02Тренутно, једини велики рејон који контролише ДАЕШ налази се у долини реке Еуфрат


Више од 87 одсто територије Сирије је већ ослобођено од милитаната ДАЕШ-а, показује инфографика Министарства одбране Русије коју је објавио званични лист руског војног ресора, „Црвена звезда“.

Тренутно, једини велики рејон који контролише ДАЕШ налази се у долини реке Еуфрат. За неколико недеља припадници сиријске војске уз подршку Ваздушно-космичких снага Русије постигли су значајне успехе у ослобађању територије од терориста. Тако је сиријска војска 5. септембра пробила трогодишњи блокаду Дејр ел Зора. Ове недеље су владине снаге уз подршку руске авијације прешле Еуфрат, истеравши милитанте из низа рејона и воде офанзиву на исток. Арапско-курдски одреди „Демократских снага Сирије“ и коалиција на челу са САД напада упориште ДАЕШ-а на Еуфрату – Раку.

Прошле ноћи сиријска војска је очистила од терориста око 16 квадратних километара и два насељена места на западној обали Еуфрата. У Дејр ел Зору под пуном контролом сиријских снага налази се више од 85 одсто територије и у блиској будућности ће град бити потпуно ослобођен.


Извор Спутњик, 22. септембар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.