Menu
RSS

ГЛОБУС: ХРВАТСКА СТАЛА ПУТИНУ НА ЖУЉ, КОЛИНДА У МОСКВИ ВАДИ СТВАР

Kolinda bundaOдноси са Русијом веома су лоши, наводи се и констатује да ипак Хрватска највише проблема има са суседима, и то са свима осим са Италијом

Хрватска се нашла под озбиљним спољнополитичким притиском Брисела, иако званични Загреб има декларативно пуну подршку Америке и иако је пуноправна чланица НАТО-а и чланица Европске уније, пише хрватски недељник „Глобус“ и додаје да упркос дипломатској иницијативи хрватских званичника, та земља највише проблема има са Русијом и суседима.

Изгледа, пише недељник, као да су хрватски лидери покренули једну велику и силну дипломатску иницијативу, какве се не би постиделе ни много веће државе и док се премијер Андреј Пленковић у Америци сусреће с Доналдом Трампом и држи говор на Главној скупштини Уједињених нација, председница Колинда Грабар Китаровић припрема се за пут у Москву и први званични сусрет са руским председником Владимиром Путином.

Међутим, односи са Руском Федерацијом веома су лоши, наводи се и констатује да ипак Хрватска највише проблема има са суседима и то са свима, осим са Италијом.

У коментару аутор Здравко Милиновић пише да су односи Хрватске са Русијом веома лоши, уз напомену да неколико хрватских влада годинама није било у стању да именује амбасадора у Москви, што је било дипломатски крајње увредљиво и неодговорно.

САНИТАРНИ КОРДОН
Потом је, наводи се, премијер Пленковић отишао у Украјину и тамо „стао Путину на жуљ“.

Руси јавно тврде да тврди ставови њихових државних банака које су биле кредитори „Агрокора“ немају везе с политиком, пише загребачки лист.

„Али, ко зна шта је старије, кокошка или јаје. Председница Колинда Грабар Китаровић у припреми своје посете Москви оградила се од Пленковићеве украјинске екскурзије“, наводи лист и додаје да ће она са Путином највероватније разговарати о политици три мора коју Руси доживљавају као амерички „санитарни кордон“ на својим западним границама.

Ипак, наводи се, највише проблема Хрватска има са својим суседима.


Извор Спутњик, 22. септембар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.