Menu
RSS

НИШТА ОД ЧЛАНСТВА КОСОВА У УН

Vucic 99Готово сам сигуран да од тог учљањења нема ништа; избори у Немачкој ће много тога променити у Европи и свету, све се компликује

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да није сигуран да је најбоље решење да избори у Београду буду у децембру, али да се неће противити ставу страначких колега, да им је поручио да се не плаше кампање и да немају чега да се стиде, јер је у Београду урађено више него у послeдњих 15, 20 година и да нема проблем с тим да листа носи његово име.

Вучић је то рекао одговарајући на питања новинара у Крепољину и објаснио да је каснио на састанак београдског одбора странке, те да су му рекли да размишљају о томе да ти избори буду у децембру.

Поручио сам им да се не плаше кампања лажи, као што је то било пре четири месеца, када су лагали да су избори покрадени, а затим и сами рекли да је Вучић поштено добио изборе.

То признање нико није забележио и сви су ћутали и ћуте и сада, приметио је Вучић и додао да би се "пре убио него и један глас да покрадем".

Вучић је рекао да им је поручио да изађу, да се не плаше и да су урадили више за Београд, него неки други у претходних 15 и 20 година.

"Ја сам рекао 'људи, идите и немоијте да се плашите... Идите и победите'", пренео је председник новинарима.

На питање да ли је у реду да листа носи његово име, он је запитао зашто не би било, с обрзиром на то да је председник те странке и да се заједно са њима бори да Београд, као и други градови, буде лепши.

"Ту нема лажи, све је чисто као суза", рекао је Вучић и указао на број хотела, сређених фасада, асфалтираних путева, фабрике које раде...

Зашто нико није питао Бориса Тадића зашто је његово име на изборним листама, запитао је Вучић, али и напоменуо да је то у његовом случају вероватно и последњи пут.

Указао је и да се неки спрдају с његовим присуством на потварању пута у Жагубици, а да не види шта је ту спорно, јер је као председник Србије посетио један део земље и људе у њему, који су, истакао, је за поштовање.

Сумња да ти и такви који се спрдају са народом могу да победе, али је убеђен да ће на изборним местима бити и по 500 њихових представника, само да би "накарикали трошкове, узели дневнице и могли и нешто да измишљају".

Председник Србије је подсетио и да су измишљали да „их је неко убио, па после рекли ''е, живи смо'' и додао да са друге стране нико не пита за пребијене новинарке ТВ Пинка, док је због саопштења о Наташи Јеремић својевремено њих 15 са РТС-а плакало.

НЕМА НИШТА ОД УЧЛАЊЕЊА КОСОВА У УН
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се и даље "не би кладио" на то да ће Косово постати чланица Уједињених нација, те да се и даље не би "кладио на њих".

"Готово сам сигуран да од тог учљањења нема ништа", рекао је Вучић новинарима у Ззагубици, где је присуствовао отварању новог пута.

Упитан да прокоментарише лобирање албанских представника из Приштине да Косово добије столицу у УН, Вучић је рекао да то за нас није никаква новост и да је добро да људи то знају, додајући да ни сам када је говорио о чему је разговарао са америчким званичницима у Њујорку, није желео да крије да су теме биле случај Битићи и паљење америчке амбасаде.

"Хоћу да људи знају да нисам отисао тамо на пикник и да разговарам да ли је лепша ова или она кафа... Нема ништа лепо, има тешких ствари и људи то треба да знају", рекао је Вучић.

Како је рекао, представници из Приштине су набавили привремене пропуснице "преко овог или оног" да би ушли у зграду УН, јер не могу да имају столицу у Генералној скупштини.

"Па онда глуваре по ходницима, па кога пресретну...", рекао је Вучић и додао да косовски политичари користе велике количине новца, док Србија то не ради.

"То је борба непрестана, нема ту филозифије... Не потцењујем никад оне који су протв нас, боље и да их преценим, али никад не дајем изјаве да ћемо олако да их победимо, као моји политички противници који су ме увек до сад победили, само никад у реалном животу. Тако су и ови ови 500 пута учланили Косово у УН, а и даље глуваре по ходницима", рекао је Вучић.

ПРЕДСЕДНИК ЈЕ ПОРУЧИО ДА ЋЕ СРБИЈА НАСТАВИТИ ДА РАДИ СВОЈ ПОСАО.
"И даље се не бих кладио на њих и готово сам сигуран да од њиховог учлањења у УН нема ништа. Осим уколио ми не постигнемо неки договор, а то не може да се постигне, уколико неко мисли да Србија треба да изгуби све, а Албанци да добију све. Мислим да су ствари ту потпуно јасне – нема ништа од тог посла", истакао је председник Србије.

Додао је да албански политичари са Косова то раде и због унутрашњих прилика, док ћемо ми наставити свој посао, а наша позиција је, подвукао је, поштована.

Вучић је додао да је за оно што је рекао у говору на ГС УН добио честитке руског представника, иако, каже, ниста посебно није рекао, већ је казао оно што говори сваки дан.

"А, он ми је узвратио: 'Јесте, али си ти једини то рекао'", рекао је Вучић и поновио да је за говорницом истакао да је поносан на пријатељство са Русијом и Кином.

Управо то је, додао је, снага српске политике, јер он, као председник, оно што каже у Београду или Жагубици, каже и у Њујорку, Бриселу, Москви.

"Да ли се то некоме свиђа? Не свиђа се никоме, осим нашем народу. А мој посао је да радим за наш народ, да он буде задовољан...", рекао је Вучић.

Он је подвукао да Србија није јака да би се сукобљавала, већ су неопходни мир и стабилност, које морамо да чувамо на сваки начин и по сваку цену и да развијамо земљу.

"Ја волим што се они данас осећају моћно и снажно и што нас потцењују. Ја такву грешку никад нећу да направим", закључио је Вучић.

ВУЧИЋ: ОД МЕРКЕЛОВЕ И МАКРОНА ЗАВИСИ СУДБИНА ЕВРОПЕ
Избори у Немачкој прошли су баш како сам прогнозирао, али Ангели Меркел неће бити лако, а од ње и Емануела Макрона зависе и судбина Европе, али и наш пут у Европу, рекао је данас председник Александар Вучић.

Упитан да коментарише резултате јучерашњих избора у Немачкој, а на опаску да је добро прогнозирао, Вучић је рекао је погодио чак прва три и то у процентима.

"И то не зато што сам нешто изузетно паметан, него једноставно јер сам пратио истраживања, пратио кампању и видите и сами резултате, десничари су добили доста у бившкој Источној Немачкој, у Берлину...", навео је Вучић.

Баш због тога, како каже, неће бити лако Ангели Меркел, али, додао је, она је искусан лидер и он претпоставља да ће владу направити са "жутима" и "зеленима".

Упитан како би се ти резултати могли одразити на нас, Вучић је рекао да, кад је реч о обичним грађанима, мора да упозори да ће много тога да се промени у Европи и свету након ових избора, поручивши да буквално судбина Европе зависи од Макрона и Меркелове.

"Видим да су се Французи дигли проти реформе радног законодавства, али то је један од важних услова за даљи развој. Од успеха Макрона и Меркелове зависи судбина Европе, али и наш пут у Европу. Видите колико је неслагања у свету, и то у вези с важним стварима, попут Северне Кореје... неки су у лошим односима с Русијом, све се компликује", приметио је.

Ми, с друге стране, каже да треба да се више бавимо собом, да анализирамо резултате тих избора, али да видимо како ћемо даље...

"Да видимо како ћемо даље, како да не будемо никоме на радару, у средишту катаклизме, а да људи буду све мање сиромашни", рекао је Вучић.

Ми, закључио је, хоћемо да стабилизујемо економско стање, да напредујемо и да се "ветрови који дувају са свих страна не заустављају у Србији".


Извор Танјуг/Вечерње новости, 25. септембар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.