Menu
RSS

ЂУКАНОВИЋ: НАТО УВАЖИО СВЕ ПРИМЕДБЕ СРБИЈЕ И ИЗМЕНИО РЕЗОЛУЦИЈУ О ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ

djukaУ првобитној резолуцији Србија је била означена као главни кривац за шумове на дипломатским везама Београда и Приштине

Уравнотежена резолуција која, по мишљењу представника Београда, на коректан начин приказује стање на западном Балкану требало би да буде усвојена на јесењем заседању Парламентарне скупштине у Букурешту, од 7. до 9. октобра. Тим поводом, посланик СНС-а и члан делегације српског парламента при НАТО-у Владимир Ђукановић каже да је првобитни предлог поменутог документа који је изнео Ричард Бенион, а где се Србија оптужује да је узрок напетости у региону прилично измењен, јер су усвојени сви амандмани упућени из Београда.

„Ми смо на пролећном заседању ПС НАТО-а у Тбилисију указали да је предлог Бенионове резолуције једностран и скандалозан и да мора да буде промењен. Уложили смо велики број амандмана који су прихваћени и што се тиче Србије нама сада овакав документ иде у корист, поготово поглавља која се односе на економски раст и стања демократије у нашој земљи. Исправили су апсолутно све што је било једнострано и немамо никакве примедбе на овај предлог резолуције”, истиче Ђукановић за „Политику”.

У првобитној резолуцији посланика британске конзервативне партије Бениона, наша земља била је означена као главни кривац за шумове на дипломатским везама Београда и Приштине, али и да је узрочник кризе у овом делу Европе. Све ове ставке избрисане су из новог предлога резолуције која ће највероватније бити изгласана у суботу 7. октобра на седници Политичког комитета НАТО-а.

„Не очекујем велику расправу поводом овог питања и највероватније ће на дебату о резолуцији бити утрошено десетак минута. Очекујем да ће тежиште бити усмерено на Руску Федерацију. Пре свега на однос прибалтичких држава са Москвом у чему ће их, због Придњестровља у Молдавији, подржати Румунија која је домаћин Парламентарне скупштине НАТО-а”, нагласио је Ђукановић и додао да ће вероватно тема бити и референдум у Каталонији.

Аутор Дејан Спаловић


Извор Политика, 5. октобар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.