Menu
RSS

ПРВА ПОСЕТА САУДИЈСКОГ МОНАРХА РУСИЈИ: СРЕЛИ СЕ ПУТИН И КРАЉ САЛМАН (ВИДЕО)

putin salman1Путин: Прва посета неког краља Саудијске Арабије Русији је сама по себи велика ствар; Салман: „Срећни смо што се налазимо у пријатељској земљи“

Председник Русије Владимир Путин назвао је добрим знаком посету краља Саудијске Арабије Салмана ибн Абдел Азиза ел Сауда Русији, изразивши уверење да ће она послужити као добра тачка у развоју односа двеју земаља. Након „садржајног, предметног и поверљивог“ разговора у уском кругу, састанак је настављен у широком саставу.

„Ово је првa посетa краља Саудијске Арабије Русији у историји наших односа. То је само по себи веома значајан догађај. Историја наших односа је велика“, рекао је Путин уочи састанка са краљем.

Руски лидер је подсетио да је 1926. године СССР био прва држава која је признала Краљевину коју је основао отац актуелног лидера.

„Сада нам је веома пријатно да угостимо Ваше величанство. Уверен сам да ће ваша посета послужити као добар подстрек развоја наших међудржавних веза“, нагласио је Путин.

Краљ Саудијске Арабије је захвалио председнику Русије за гостољубивост.

„Срећни смо што се налазимо у пријатељској земљи“, рекао је он.

Након састанка у ужем кругу, председник Русије Владимир Путин и краљ Саудијске Арабије Салман ибн Абдул Азиз ел Сауд почели су преговоре у ширем саставу. Руски лидер је оценио разговор у уском кругу као „садржајан, предметан и поверљив“.

Саудијски краљ је изјавио да ситуација у Сирији треба да буде решена политичким путем који би гарантовао безбедност и стабилност, као и очување територијалне целовитости земље. Сауд је позвао Путина да посети Ријад, што је руски лидер прихватио.

Тренутак церемонијалног сусрета можете погледати ОВДЕ.


Извор Спутњик, 05. октобар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.