Menu
RSS

ВУЧИЋ О 5. ОКТОБРУ: СТВАРИ НИСУ ЦРНО БЕЛЕ, НЕ ЗНАМ ЗАШТО НЕКИ ТРЧЕ ДА О ТОМЕ ГОВОРЕ

vucic1Мени смета што неки покушавају да сакрију шта се дешавало. Ни данас не може да се види ни на РТС, а камоли негде другде како је линчован Милановић

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је 5. октобар имао лоше и добре стране и да не воли када Срби учествују у сукобима око прошлости.

"Ја бих то неком другом оставио. Имало је то и добрих и лоших страна. Добро је што је Србија могла да види свет и свет да види Србију и што смо почели да се отварамо. Да не улазимо у то чије су заслуге биле за затварање. Оно што је било лоше је што је то био тренутак почетка пљачкашке приватизације у историји Србије и долазак тајкуна који су разорили фабрике", рекао је Вучић новинарима у Руми.

Он је додао да ствари "нису црно-беле".

"Мени смета што неки покушавају да сакрију шта се дешавало. Ни данас не може да се види ни на РТС, а камоли негде другде како је линчован Драгољуб Милановић зато што је неко покушао да сакрије и то наличје тог догађаја, као што треба да се покажу ствари које су биле добре", навео је он.

Вучић је рекао да ништа посебно не мисли о 5. октобру.

"А то што се неки утркују да о нечему говоре, то питајте њих", казао је он.                

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је да је 5. октобар један од најзначајнијих датума у историји Србије, али и да га грађани памте као симбол изневерених нада и изданих очекивања. Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је за данашње издање листа Данас данас рекла да је 5. октобар забележен и као дан када су грађани раскрстили с режимом Слободана Милошевића који је, како је оценила, толико уназадио Србију да се последице осећају и данас.
 

Извор Бета/Б92, 05. октобар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.