Menu
RSS

АПЕЛ: ВЛАДА СРБИЈЕ ХИТНО ДА ОСЛОБОДИ СРБЕ ИЗ ЦРНОГОРСКИХ ЗАТВОРА

crnogorska policijaСтварни безбедносни проблеми у региону долазе из деловања црногорске и албанске мафије

Ми као одговорни људи и предводници организација које су се на делу показале као државно и национално одговорне, захтевамо од Владе Србије да у најкраћем могућем року од државних органа Црне Горе издејствује да се пет држављана Србије који већ годину дана леже у затвору због више је него очигледно намештене афере „државни удар“ пусте да се бране са слободе – апеловали су заједничким саопштењем Мирослав Паровић (Народни слободарски покрет), Владан Глишић (Народна мрежа) и Милош Стојковић (Коалиција расељених са КиМ).

Њихов апел упућен Влади Србије преносимо у цјелости:

Подсећамо да је пет наших држављана послужило режиму Мила Ђукановића да у изборном дану изфабрикује причу како су некакви терористи из Србије покушали да силом сруше његов режим. На овај начин, Црна Гора је индиректно оптужила Србију за ширење тероризма у региону и себи обезбедила алиби пред својим газдама из НАТО пакта, а нама као држави је поново стављена стигма регионалног проблема.

Јавност у Србији мора да зна да је међу тим наводним „терористима“ и Бранка Милић, жена која има више од шеседесет година и која већ десети дан штрајкује глађу јер су јој ускраћена људска права у црногорском затвору и која се налази у заиста лошем здравственом стању. Замислите да једна жена нарушава мир у Црној Гори и угрожава аутократски режим који влада већ три деценије?! Иако то нормалан људски ум не може ни да замисли, државни органи у Црној Гори на томе базирају своју оптужницу и воде судски процес.

Стварни безбедносни проблеми у региону долазе из деловања црногорске и албанске мафије. Рат „шкаљарског“ и „кавачког“ клана су најбољи примери како се криминал и тероризам из Црне Горе прелива на Србију и регион. На том примеру се види како опаки криминалци ликвидирају једни друге и доводе у животну опасност невине грађане. Није тешко упоредити те криминалце са Бранком Милић и врло брзо извући све потребне закључке.

Задатак државе је да штити све своје грађане, а посебно оне који су жртве политичких интрига и недемократских режима у свету. Стога је наш став да се према пет држављана Србије који су невини у затвору у Црној Гори треба понашати као према жртвама најнедемократскијег режима у Европи.


Извор ИН4С, 8. октобар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.