Menu
RSS

ТАЧИ ОПТУЖИО ЗАПАД, БРИТАНСКИ АМБАСАДОР НАПУСТИО САЛУ

taciТачи је оценио да је формирање Специјалног суда "кап правде у мору неправде"

Амбасадор Велике Британије у Приштини Рори О'Конел напустио је данас салу у Приштини, након што је косовски председник Хашим Тачи рекао да међународна заједница није испунила обећања дата самопроглашеном Косову, преносе приштински медији.

На представљању извештаја "Перцепција јавног мњења о раду и мандату Специјалног суда за Косово", Тачи је оценио да је формирање Специјалног суда "кап правде у мору неправде", наводи Радио КиМ.

Тачи је рекао да је формирање Специјалног суда за ратне злочине тзв. ОВК дошло под притиском међународне заједнице и поновио је "борба ОВК била праведна".

Тачи је рекао да тај суд неће судити за злочине "који су починили Срби" током сукоба на Косову.

"Косово је одржало своју реч, а међународна заједница није", рекао је Тачи, након чега је британски амбасадор напустио салу.

Из амбасаде Велике Британије у Приштини рекли су да та земља подржава напоре председника Тачија у смеру помирања и правде, али да је О'Конел "морао да напусти салу".

У саопштењу британске Амбасаде се наводи да је амбасадор прошле недеље јавно похвалио Тачијеве напоре, те да је и присуство амбасадора на представљању извештаја било у том циљу.


Извор Танјуг/Вечерње новости, 9. октобар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.