Menu
RSS

ДА ЛИ ЋЕ МАКЕДОНСКИ ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ УЗДРМАТИ ЗАЕВА?

zaevАмеричко-британска агентура у Македонији је добила задатак да Груевски буде заустављен по сваку цену

Кампања за македонске локалне изборе  који ће се одржати 15. октобра  ушла је у сам финиш, а лидери политичких странка наступају као да ће се гласати на парламентарним или председничким изборима.

Није ни чудо: исход локалних избора може озбиљно пољуљати политичку махинацију којом су Амриканци “крунисали” последње парламентарне изборе у Македонији. Тога су свесни и главни домаћи актери – премијер Зоран Заев и лидер ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, а амбасада САД у Скопљу и целокупна америчко – британска агентура у Македонији која је добила задатак да Груевски буде заустављен по сваку цену.

Ако партија Груевског преузме локалну власт у водећим македонским градовима – све ће се поново заталасати. Одскочна даска за велики реванш биће створена јер ВМРО-ДПМНЕ  и њени коалициони партнери у Собрању имају целу „војску”.

Зна то и Заев који је поново наступио, овога пута у Прилепу, са обећањем да ће земљу увести у НАТО и отпочети преговоре са Европском унијом. Симптоматично је и што је опет изговорио: „Доста је лажног патриотизма”.

У Прилепу је обећао: ново позориште, гасификацију... Поменуо је и 100 милиона евра за подстицање регионалног развоја...

Протеклих дана је обећавао и „уклањање остатака старог режима”.

Груевски, који предводи кампању своје странке, обећао је у Делчеву да ће власт коју буде формирао Македонији у наредних десет година донети нових 150.000 радних места и спуштање незапослености испод 10 одсто.

Обећао је и повећавање националног дохотка за два и по пута – са 5.000 на 12.000 долара по глави становника. Такође: укидање (или свођење на минимум) комуналних дажбина за све који буду својим кућама дозиђивали нове спратове.

Свим социјално угроженим породицама обећао је и отписивање дугова за воду и изношење смећа.

Око партије Груевског се опет окупила коалиција „За бољу Македонију”.


Извор Факти, 12. октобар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.