Menu
RSS

САД ЈЕ ЈАСНО: "ТЕТКА" ЈЕ ЗАПРАВО АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР!

kajlКајл Скот на Твитеру отворено коментарисао Вулинову изјаву о генералу Лазаревићу

Амерички амбасадор у Београду Кајл Скот оптужио је данас министра одбране Александра Вулина да урушава углед Србије у САД. Он је на свом твитер-налогу поделио текст АП-а, објављен у "Вашингтон посту", под насловом "Српски министар одбране хвали осуђеног ратног злочинца", и написао:

— Нажалост, месеци рада на побољшању имиџа Србије у САД могу бити подривени једном изјавом.

Поводом коментара амбасадора Скота, министар Вулин рекао је за "Новости" да га чуди да амбасадор не види могућност подривања имиџа и претњу односима у томе што је хашки оптуженик Анте Готовина саветник у Влади Хрватске или у ослобађању Орића:

— Владимир Лазаревић је слободан човек, а моје је право да поштујем и његову борбу и борбу мог народа. Да ли треба да хвалим бомбардовање и тражим оправдање за отцепљење Косова и Метохије? Не знам војску која би се одрекла и постидела генерала Лазаревића, ја сигурно нећу. И као што већ недељама можемо да видимо по медијиским нападима на мене, спреман сам да платим цену за то.

Текст у "Вашингтон посту" се бави говором који је Вулин одржао у суботу у Нишу, где је, између осталог, навео да је "прошло време стида", и да "наступа време тихог поноса када Србија негује и чува успомене на све који су је бранили".

Вулин је тада рекао да су сви који су бранили Србију "најхрабрији међу храбрима", мислећи и на присутног генерала у пензији Владимира Лазаревића, који је био осуђен, а затим пуштен на слободу после одслужене две трећине казне у Хагу.

СМЕТАЈУ И РУСИ
Амерички медији навели су да је Вулин "похвалио осуђеног ратног злочинца због његове улоге против интервенције НАТО-а на Косову 1999." Оцењено је да овакве опаске све више илуструју пораст пркоса Србије према Западу, као и да "Србија формално тражи чланство у ЕУ, али се истовремено приближава свом дугогодишњем словенском савезнику Русији".


Извор Вечерње новости, 11. октобар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.