Menu
RSS

ВУЧИЋ: СУТРА ЋЕТЕ ВИДЕТИ ДРУГАЧИЈУ СЛИКУ СРПСКЕ ВОЈСКЕ

Vucic 99Наредне године за војску стиже још шест хеликоптера, и три за Министарство унутрашњих послова, навео је Вучић  
Председник Србије Александар Вучић рекао је за РТС да, оно што ће грађани моћи да виде на сутрашњој вежби "Слобода 2017", показује другачију слику српске армије. Поносан сам и срећан, рекао је председник.

Александар Вучић је у разговору за РТС, на аеродрому "Батајница", рекао да је данас у ваздуху другачија слика српске војске.

"Нисам сигуран да су ми генерали Живак и Диковић веровали кад смо рекли шта су нам планови за војску, нагледали су се премијера и председника који су свашта говорили. Политика је као шах – да бисте матирали противника потребно је 50 потеза", истакао је председник.

Наредне године за војску стиже још шест хеликоптера, и три за Министарство унутрашњих послова, навео је Вучић.

Када је реч о централној свечаности "Слобода 2017", којом ће се обележити 73 године од ослобођења Београда у Другом светском рату, Вучић је рекао да ће грађани моћи да виде другачију слику српске армије.

"То говори о порасту нашег стандарда али и бризи да сачувамо војну неутралност, али и слободу нашег друштва. Данас више нисмо тако слаби, али још више ћемо да јачамо", навео је председник Србије.

Вучић је позвао Београђане и Сремце, али и људе из околних градова, да дођу сутра на аеродром "Батајница" да виде оно што, каже, много година нисмо видели.

Додао је да ће грађани моћи да виде летелице "ласта" и "орао", самоходну хаубицу "нора", школско-борбене авионе Г-4 који су, каже, важни јер на њему наши поручници и потпоручници иду на обуку за "мигове 29".

"Ако се сећате да су, када сам био у Подмосковљу да видим мигове рекли да су то српски мигови, а ја тада тако нисам осећао. После 25 година имаћемо обуку за мигове 29, наше небо је сигурније, наша земља је сигурнија", рекао је Вучић.

Према његовим речима, повећање плата је важно за Војску Србије.

Вучић је рекао да ни упола није задовољан оним што очекује да види од Војске Србије.

"Моја брига за војску, оруђе, оружје биће једнако велика и све већа из дана у дан", рекао је председник Србије.

Kaда је реч о томе што Приштина одлаже примену споразума о правосуђу, Вучић је рекао да је Србија цела два дана закаснила са применом нечега што смо одавно прихватили.

"Данас је тачно 1.643 дана од како нису применили Бриселски споразум, ниједно његово слово. Видим да се (Хашим) Тачи састао са људима из Квинте и рекао да Србија касни у нечему. Не знам како се не погледају у очи некад", рекао је председник додајући да "ми увек урадимо оно што обећамо".

"Онима који су гарант за испуњавање обавеза неће пасти на памет ни да их опомену, али је важно да је Србија поуздан партнер и да ће испунити оно што обећа. Грађани виде", навео је Вучић.


Извор РТС, 19. октобар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.