Menu
RSS

ТРАМП: АМЕРИКА СПРЕМНА ДА ОДГОВОРИ ПЈОНГЈАНГУ

trampБили бисте шокирани кад бисте видели колико смо спремни ако затреба

Амерички председник Доналд Трамп поручио је да су САД "у потпуности спремне" да одговоре на претње Пјонгјанга.

Он је истакао истакао своје "изузетне односе" са председником Кине.

"Толико смо спремни да не бисте веровали. Били бисте шокирани кад бисте видели колико смо спремни ако затреба", рекао је Трамп данас у програму Фокс њуза, говорећи о тензијама са Северном Корејом, које су појачане због нуклеарног програма Пјонгјанга, преноси АФП.

"Да ли би било добро не урадити то? Одговор је да. Да ли ће се то догодити? Ко зна", рекао је амерички председник, очигледно говорећи о потенцијалном сукобу, наводи француска агенција.

У одговору на питање о америчкој политици према Кини, дугогодишњој савезници Северне Кореје, Трамп је поздравио Пекинг што је "помогао" САД уводећи санкције Пјонгјангу.

Говорећи о кинеском председнику Си Ђинпингу, Трамп је рекао: "Он се залаже за Кину. А ја - за САД. Али, ми смо у веома добрим - рекао бих изузетним односима. И Кина нам заиста помаже у погледу Северне Кореје".

Трамп је нагласио да је Кина веома значајна и да председник Си "има моћ да учини нешто веома значајно у погледу Северне Кореје".


Извор Танјуг/Б92, 22. октобар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.