Menu
RSS

НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ НА НОВОЈ МОЋНОЈ ФУНКЦИЈИ

Nebojsa SСекретар Савета се стара о извршавању закључака Савета и обавља друге послове који су одређени пословником и другим актима Савета

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић именован је за секретара Савета за националну безбедност.

Одлуку о томе је донео председник Србије Александар Вучић.

Секретар Савета по функцији обавља посао шефа Бироа за координацију рада служби безбедности.

Председник Вучић је, како је саопштено, одлуку о именовању Стефановића на ту функцију донео на основу члана 7. став 3. Закона о основама уређења служби безбедности Србије.

Секретара Савета именује и разрешава председник Србије.

Секретар Савета се стара о извршавању закључака Савета и обавља друге послове који су одређени пословником и другим актима Савета.

Како подсећа Инсајдер, непосредно након преузимања дужности председника Владе Србије, у јуну 2014. Александар Вучић је најавио да ће поднети оставку на место координатора служби безбедности, јер, по Закону о основама уређења служби безбедности, председник Владе Србије мора да буде члан тог тела. То значи да је од формирања владе на чијем је био челу, Вучић заправо обављао истовремено две функције у Савету за националну безбедност – као члан и као секретар.

Да би Вучић постао секретар Савета за националну безбедност, половином 2012. измењен је члан 7. Закона, који је предвиђао да шеф кабинета председника Републике по аутоматизму постаје секретар Савета.

Тако је изменама предвиђено да функцију секретара Савета за националну безбедност обавља особа коју именује председник Републике.

Када је Вучић изабран за председника Републике, наставио је да обавља функцију, иако је у више наврата најавио да ће убрзо на то место бити именована друга особа.


Извор Танјуг/Инсајдер, 07. новембар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.